Älgen stoppar trafiken – hjälper älgkalv över vägen: ”Väldigt gulligt”

Helt plötsligt dyker en älgko upp mitt på vägen och stoppar all trafik. Några minuter senare förstår bilisterna varför – den banar nämligen väg för en älgkalv.

– Det måste vara första gången den gick på asfalt eftersom den stapplade sig fram. Vi tyckte det var lite charmerande, säger Elin Johansson.

Vännerna Elin Johansson och Madelen Ohlsson var på väg till stallet när de helt plötsligt fick sakta in mellan Frista och Brämhult utanför Borås. Mitt på körbanan kliver nämligen en älg upp och stoppar trafiken i bägge riktningarna.

– Sedan ser vi hur det börjar röra sig i gräset bredvid vägen. Då ser vi att det är en liten älgkalv som försöker resa sig upp, säger Elin som redan hade hunnit plocka fram mobilen och börjat filma.

Hon och vännen går bägge sista året på djurvårdsprogrammet och ville visa klasskamraterna det nära mötet med älgen. Och klippet blev rätt händelserikt.

Älgkalven kämpade för att komma upp på vägen

Medan älgkon kliver fram och tillbaka för att se till att trafiken står stilla försöker den lilla kalven ta sig upp på bilvägen.

– Men det var ett väldigt djupt dike så det var lite svårt för den att komma upp på vägen. Vi gjorde det bästa för att inte skapa någon stress för älgarna, berättar Elin.

Men till sist kom den upp.

– Det var väldigt gulligt. Det måste vara första gången den gick på asfalt helt klart eftersom den gick så pass stapplande som den gjorde, säger Elin och fortsätter:

– Vi tyckte det var lite charmerande och lyckligt att den lyckades ta sig över till slut. Men det var nog lite läskigt för den att gå på något som inte var gräs eller skog.

Publisert:

LÄS VIDARE