Goda nyheter

Ryckte ut – för att hjälpa hemtjänsten

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

För att se till att brukare skulle nås av hemtjänsten såg räddningstjänsten till att vara beredda med bandvagnar och extrapersonal, skriver Norrtelje Tidning.

– Det är viktigt att man kommer fram till brukare, de kan vara i behov av medicin eller annan vård, säger räddningsledaren Bjarne Hansson till Aftonbladet.

På flera håll i landet har snöovädret ställt till med problem i bland annat trafiken, i Norrtälje kommun har det inte varit något undantag. Oplogade vägar och svår framkomlighet fick räddningstjänsten att öka beredskapen på söndagen. Detta genom att ta in extrapersonal och sätta två bandvagnar i drift i Norrtälje och Hallstavik, något även Norrtelje Tidning skrivit om.

Syftet var att bland annat bistå hemtjänsten med hjälp om de skulle ha problem med att komma fram till deras brukare.

– Det här är något vi har gjort förut, vi har haft tät kontakt vid liknande förhållanden. Allt från stormar som fällt träd till höga snödjup och vattenstånd som kan påverka hur det går att komma fram på deras uppdrag, säger räddningsledaren Bjarne Hansson och fortsätter: 

– Det är viktigt att man kommer fram till brukare, de kan vara i behov av medicin eller annan vård.

Under söndagen höll räddningstjänsten kontakt med kommunens trygghetsjour men som tur var det var endast en gång som en av hemtjänstpersonalen behövde hjälp. 

– Vi hjälpte en ur hemtjänstpersonalen som hade fastnat och inte kom fram till sin brukare, där vi drog loss bilen. Med det visade sig att hemtjänsten klarade av det här med bragd, trots högt snödjup. 

Vid 14-tiden kunde räddningstjänsten gå tillbaka till normal drift, enligt Bjarne Hansson.

ANNONS

Hitta perfekta däck och jämför priser idag med hjälp av dina däckdimensioner!

Extern länk från Däckonline

Läs mer!

Publisert:

LÄS VIDARE

Trafikkaoset fortsätter: Polisen varnar för snörök

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Norrtälje

Hallstavik

Hemtjänst

Vård & omsorg

Räddningstjänst

Trafik