Goda nyheter

Här är äldreboendet – med eget spa

avBabs Drougge

En hittills outnyttjad skrubb får nu agera spa för seniorerna på boendet utanför Stockholm.

Det finns även chans till ett glas rosé till fotmassagen.

– De har jobbat ett helt liv och nu ska de få njuta av något riktigt härligt, säger Robert Isaksson på seniorcenter Sofiero i Nacka.

Redan när Robert Isaksson, 46, började arbeta på äldreboendet i Nacka för snart ett år sedan började han fundera över vad man kunde göra med det lilla förrådet i källaren.

Förrådet och den intilliggande bastun användes inte till något annat än förvaring av gamla hjälpmedel, och under en resa till Kina fick Robert inspirationen som behövdes.

Från och med i sommar kan seniorerna boka in sig på en spa-behandling när de känner för det, vilket Nacka-Värmdö-posten var först att skriva om.

– De har jobbat ett helt liv och inte alltid haft det så lätt och nu ska de få njuta av något riktigt härligt som kommer att ge dem väldigt mycket avkoppling och även god hälsa, säger Robert Isaksson på seniorcenter Sofiero i Nacka.

1 av 6 | Foto: Jenny Frejing/NVP
Inga Nymark får fotmassage av undersköterskan Cecilia Astervall på Sofieros seniorcenters nya spa-avdelning.

Tillsammans med kollegan Cecilia Astervall gjordes några mindre inköp och spa-avdelningen är nu på plats. Bastun står på och sprider värme i lokalen, som även fylls av en behaglig doft, när en speciell essens kastas på aggregatet.

Förutom bastu kan de boende njuta av fotbad, fotmassage, ansiktsmassage och handmassage. Robert hoppas att fler äldreboenden ska inspireras.

– Jag tror att det är framtiden för äldrevård, just att man ska erbjuda någonting mer. Jag utgår i från mig själv och jag älskar att bada bastu. Har man en vilja att skapa någonting och en massa goda kolleger som kan hjälpa till så är allt möjligt, säger han.

Om de boende skulle bli sugna på något stärkande under sin spa-vistelse finns all möjlighet till det, berättar Robert.

– Från vårt kök kan man beställa rosévin om man skulle vilja ha det, eller en kall öl. Vi brukar ta med någon dryck och kanske en liten fruktbricka från köket och så går vi ner dit, och så kan man sitta där och njuta av fotbad eller handmassage, säger Robert Isaksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hälsa

Nacka