Bamse

Bamseöverraskade på semestern – nu hyllas de av mamman

Av: 

Nathalie Mark

GODA NYHETER

Jessica var på semester med sin dotter Fanny som har autism och svår epilepsi.

Då ordnade reseledarna en fin överraskning.

– Jag blev så glad att jag började gråta, säger Jessica.

I förra veckan var Jessica Asp på semester på Menorca tillsammans med sin familj där hennes snart 5-åriga dotter Fanny ingår. När hon var nio månader fick hon en hjärninflammation och efter det utvecklade hon svår epilepsi och autism.

– Hon har legat på sjukhus mycket och leker eller söker inte kontakt med andra barn. Men Bamse har alltid varit en sådan figur som hon verkligen älskar, berättar Jessica.

Familjen visste då att det på hotellet fanns en Bamseklubb och från dag ett var Fanny som ett plåster på Bamse.

– Hon förstår inte riktigt att andra barn vill krama Bamse också och hon blev ledsen när vi behövde bära bort henne från honom. Men tjejerna som jobbade där, Emilia och Rebecka, var så snälla och lät henne stå och hålla honom i handen.

”Så glad att jag började gråta”

När det så var dags att åka hem till Sverige igen fick Jessica ett sms när hon var ute och gick. I det stod:

”Fanny har varit vårt allra största Bamsefan och det gör vårt jobb ännu lite roligare varje gång vi möter så glada barn som Fanny. Därför vill vi överraska henne så att hon aldrig kommer att glömma denna semestern”.

– Jag blev så glad att jag började gråta. Det betyder så mycket när man har ett barn som inte är som alla andra att någon verkligen anstränger sig för att göra henne glad.

Hyllas på Facebook

Så på kvällen knackade det på dörren till familjens hotellrum och in kom Bamse.

– De hade med sig en ballong med hennes namn och en teckning där de hade skrivit att ”Fanny, du är min bästa vän. Du gör mig glad. Kram, Bamse”. Fanny blev helt stum och satt sedan bara och strök honom på kinden, höll honom i handen och visade sina Bamsetidningar för honom.

Efter att familjen kommit hem skrev Jessica ett Facebookinlägg om resan som i skrivande stund har gillamarkerats över 9 000 gånger. Och hon är verkligen rörd över hur fint det var att reseledarna tänkte på Fanny och gjorde så mycket för henne.

– Man blir helt varm i hjärtat och så lycklig över att få se henne så glad. Det betyder otroligt mycket och deras överraskning gjorde verkligen vår semester.

Läs hela inlägget nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bamse

Feelgood

Autism