Pizzerian bjuder pensionärer på gratis köttbullar

avFrasse Levinsson

1 av 2 | Foto: Privat.
På onsdag bjuder Adam Kurdsson pensionärerna i Ljungbyhed på köttbullar.

Nyligen bjöd Adams pizzeria nyaanlända på gratis mat.

Nu är det pensionärernas tur.

– Det finns så många ensamma äldre i Ljungbyhed. Det är bättre att de får komma ut lite och få lite sällskap, säger ägaren Adam Kurdsson.

Adam Kurdsson driver Adams pizzeria i Ljungbyhed. Nu har han bestämt sig för att göra något gott för pensionärerna i den skånska orten. På onsdag ska han bjuda alla pensionärer som vill på köttbullar och potatismos.

– Vi har så många ensamma äldre här i Ljungbyhed. Det är bättre att de får komma ut lite och få lite sällskap än att de sitter hemma själva. De kan sitta här och prata med varandra i stället. Det blir lite kul för dem, säger han.

”Äldre gillar inte pizza”

Den som vill ta del av erbjudandet måste komma till pizzerian senast på tisdag och anmäla sitt intresse. Hittills är det 19 stycken som har anmält sig.

– De tror inte att det stämmer. Det var några som kramade mig. De är jättenöjda och det betyder mycket för mig. Jag blev jätteglad, säger han.

Hur kommer det sig att du bjuder på köttbullar och inte pizza?

– Äldre gillar inte alltid pizza så mycket. Det är lättare för dem med köttbullar, det är enklare att tugga också. Men när de kommer ska jag fråga dem vad de gillar för mat. Jag tänkte göra något liknande i framtiden ungefär var tredje månad.

Bjöd 150 nyanlända

Det här blir inte första gången Adam Kurdsson bjuder på gratis mat. Nyligen bjöd han 150 nyanlända på pizza.

– Det kom en kille och sa till mig på arabiska att de inte hinner laga mat på flyktingboendet. Så vi stannade kvar här till klockan tolv på natten och lagade pizza till alla. Jag gör det gratis för att de är nya och då ska vi hjälpa dem.

De var väldigt tacksamma över Adams insats.

– Det kändes som att jag gjorde någonting bra. Den kvällen gick de inte och la sig hungriga och det känns fantastiskt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza