De fick fyra barn på två år

1 av 4
GODA NYHETER

MJÖLBY. Efter tre missfall och flera års försök att få barn vände turen fullständigt för Sophia Flygare och Ralph Dabaghi.

På två år har paret nu fått fyra barn.

– Det är full rulle, säger pappa Ralph, 33.

I två år försökte Sophia Flygare och Ralph Dabaghi, båda 33, att få barn tillsammans utan att lyckas. Efter tre missfall valde paret att söka hjälp och ställde sig i kö för en provrörsbefruktning.

I väntan på den fick Sophia testa läkemedlet Pergotime, som stimulerar äggproduktionen. Det visade sig fungera långt över all förväntan – och snabbt blev Sophia gravid. Nästan exakt ett år senare blev hon gravid igen. Och igen, året efter det.

I vardagsrummet i huset i Mjölby trängs nu inte mindre än fyra småflickor:

Stephanie, 2 år, Michelle 1 år, och tvillingarna Melanie och Caitlyn, 3 månader gamla.

Tvillingflickorna Melanie och Caitlyn föddes i mars och är familjens nyaste medlemmar.

– Ja, det är full rulle, säger pappa Ralph.

”Absolut inte planerat”

Men det var inte planerat att få fyra tjejer så tätt efter varandra. Det var faktiskt inte ens planerat att få fyra barn.

– Nej, nej, absolut inte. Vi hade dörren öppen för ett syskon till Stephanie längre fram men det fanns inte i planen att det skulle bli fyra stycken, säger mamma Sophia.

I hallen står två vagnar med plats för två barn i varje. Vi tar ut vagnar och de fyra tjejerna för att fotografera i trädgården, men det är inte lätt att få sex personer att titta in i kameran samtidigt. Storasyster Stephanie vill hellre springa i trädgården och leka med vagnarna. Michelle följer nyfiket efter sin storasyster.

Sophia har även en son, Kewin som nu är 12 år, från ett tidigare förhållande. Självklart är det enorm skillnad mellan att ta hand om fyra småbarn än om ett, säger hon.

– Det hänger på planeringen, man måste tänka på ett annat sätt. Ha betydligt fastare rutiner och vara lite mer med på hur dagen ska se ut från början – det är vår räddning, säger Sophia.

– Ja, vi har varit väldigt duktiga på rutiner och har lite tur att det barnen vill, det vill de ungefär samtidigt, säger Ralph.

”Lite avhållsamhet tills vidare”

Klockan åtta på kvällen ligger alla barnen och sover, och det blir tyst i huset. Då passar Sophia och Ralph på att ha sin egentid. Då tittar de på tv, spelar spel och umgås med sonen Kewin.

Sophia har nu varit mammaledig i över två år och planerar att vara det i ett och ett halvt år till. Men sedan får det räcka, tycker pappa Ralph.

Vill du ha fler barn?

– Nej, det är bra nu faktiskt, säger Ralph. Vi är inte redo för ett till, vi är rätt så nöjda nu.

Jag har hört att ni är så försiktiga att ni inte ens vågar tvätta era underkläder samtidigt längre?

– Haha, ja, så kan man säga. Vi är väldigt försiktiga så att det inte blir så. Vi har lite avhållsamhet tills vidare kan man säga, säger Ralph.

ARTIKELN HANDLAR OM