PRESENTERAS AV

Här hjälper polisen den lilla andfamiljen

Foto: Privat
Mattias fick se en annorlunda räddningsaktion.
GODA NYHETER

När Mattias Sjöberg var på väg hem med sina barn kom en polisbil farande med blåljus. Det de inte visste var att de skulle få uppleva en annorlunda räddningsaktion.

– Det blev en härlig paus i vardagen, säger Mattias.

På tisdagskvällen vid 18:30 var Mattias Sjöberg på väg hem med sina barn i bilen. När de var vid Universitetet i Stockholm så kom en polisbil farande med blåljus i fel riktning.

– De körde södergående, och jag norrgående. Trafiken bromsade in ordentligt, säger Mattias.

Polisbilen ställde sig på snedden och blockerade trafiken. Och snart såg Mattias varför de var på plats. På vägen befann sig en andfamilj – familjen var inramade av bilar och cementavspärrningarna mellan körfälten.

– Jag tror att det var en mamma och hennes fem barn.

”Barnen jublade”

Ur bilen klev två polismän som ska ha närmat sig änderna med bestämda men försiktiga steg. En av poliserna hade en brun papperspåse som han öppnade försiktigt. Medan räddningsaktionen pågick stod Mattias och resten av bilisterna och väntade tålmodigt.

– Det var inte en bilförare som såg detta som inte drog på smilbanden ordentligt. Barnen i bilen jublade, säger Mattias.

Efter cirka fem till tio minuter var andfamiljen i säkerhet.

– Den känslan man fick var att det var härligt att se polisen ta sig tid att göra något annat. Det värmde, säger Mattias och fortsätter:

– Det blev en härlig paus i vardagen.