Goda nyheter

Hilda, 14, fick inget jobb – startade eget

Av: 

Claes Olsson

GODA NYHETER

När flera vänner fick sommarjobb blev Hilda, 14, utan. Då såg hon till att starta eget.

– Jag trodde inte att det skulle bli en sådan stor grej. Många har hört av sig och sagt att det är inspirerande, säger Hilda Fogelström som nu driver sitt eget glasskafé.

I maj insåg Hilda Fogelström, 14, från skånska Önneköp att ett sommarjobb vore bra. Men då var det för sent, rapporterar Kvällsposten. Flera vänner hade sökt jobb mycket tidigare och alla platser var upptagna.

– Jag ville helst jobba i glassbar, så då tänkte jag: ”Varför inte starta en egen?”, säger hon till Aftonbladet.

Öppnade i lördags

Ett gammalt torp på gården skulle nu få nytt liv. I en månad arbetade familjen med att rusta upp huset. Golvet bröts upp, väggarna målades och möbler flyttades runt. Nu är det klart och 14-åringen slog upp portarna till ”Hildas Glasscafé” på lördagen.

– Det har gått bra. På lördagen kom det förvånansvärt mycket folk trots att det regnade och åskade. På söndagen, när det var sol, kom det ännu fler.

Kaféet har ännu bara en uteservering men de planerar att ordna sittplatser inomhus med. På menyn finns massa olika glassorter och glassrätter.

– Vi har Banana split, Peach melba, en som heter Kakberget med kakor från bageriet i byn. Det är massa olika, säger Hilda.

Flera inspireras

Hennes entreprenörskap har hyllats av många – inte minst i sociala medier. Många uppskattar Hildas påhittighet och företagsamhet trots hennes ringa ålder.

– Jag trodde inte att det skulle bli en sådan stor grej. Många har hört av sig och sagt att det är inspirerande. Jag trodde inte att det skulle komma några alls, så det är väldigt kul.

Nu ska hon ha öppet onsdagar till söndagar, hela sommaren. När det blir mycket arbete kommer hon att få hjälp av en kompis.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tipsa oss om Årets ungdomshjälte 2019!

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Barn & unga

Sommarjobb

Entreprenörskap

Hörby

Skåne

Glass