Här är fina gesten – till felparkerande poliser

1 av 2 | Foto: Twitter / Facebook
Polisen Reine blev glad när han såg lappen.
GODA NYHETER

Poliserna hade tidigare fått en arg lapp om felparkering och drog nog en djup suck när de såg att något väntade på vindrutan. Men den här gången rörde det sig om motsatsen.

– Det är härligt med lite glimten i ögat, säger polisinspektör Reine Berglund till Expressen.

I början av januari fick en Huddingepolis en arg lapp på vindrutan. Bilen stod nämligen felparkerad utanför kaffestoppet vid Södertörns högskola – något som fick en anonym medborgare att ryta till.

”Är det upplopp? Varsågod, stå här. Är det kafferep? Parkera som vanliga människor!”, skrev personen då.

Inspektör Reine Berglund valde då att dela med sig av bilden på polisens Facebooksida, för att förklara varför de ställt sig så. Han menade att det viktiga inte var att lata sig – utan att ha sitt mest flitigt använda arbetsredskap nära till hands.

Nytt budskap på plats

Och på torsdagsmorgonen parkerade polisbilarna i vanlig ordning på torget vid Södertörns högskola för att konstaplarna skulle kunna få sig en kaffetår. Och när de kom ut från kaféet såg de en ny lapp på en vindruta.

Den här gången var budskapet dock betydligt mer positivt laddat.

”Hörde att ni fick skit för att ni ’felparkerat’ här. Bara så att ni vet, ni är välkomna att felparkera hos mig”, skrev personen – och återigen valde Reine Berglund att dela med sig av lappen på Facebook.

I sitt inlägg passade han dessutom på att påminna om att poliser är människor som kan göra både rätt och fel – precis som alla andra.

– Jag tyckte att det var en kul grej. Det är härligt med lite glimten i ögat. Och det är trevligt att det finns de som tycker att vi ska stå där också, säger Reine Berglund till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM