PRESENTERAS AV

Ingen reagerade på slagsmålet – då grep Per in

Foto: Privat/TT
GODA NYHETER

När det var slagsmål på Stockholms centralstation var det ingen som gjorde någonting. Som tur var kom Per Johansson från Uppsala till undsättning.

– Ingen gjorde någonting trots att den yngre killen låg och skrek på marken.

Det var under onsdagen som Per Johansson från Uppsala hade varit på kurs i Stockholm. När han stod på perrongen och väntade på att få ta sig hemåt blev det slagsmål.

– Jag såg inte hur det började, men jag rundade dem precis när det small. Det var en äldre man som gav sig på en ung EU-migrant. Ingen gjorde något, alla stod bara och glodde.

Per sprang fram och tog tag om den äldre mannen bakifrån. Allt för att avleda bråket.

– Det var allvar. Allt jag hann tänka på var om han hade vapen. Jag försökte hålla fast honom men han stack fort därifrån. Jag tillkallade inte polis då allt verkade lugnt och båda gick därifrån.

För bara några veckor sedan var Per med om en liknande händelse. Det som gör honom fundersam är varför ingen annan griper in.

– På ett sätt förstår jag. Det finns ju en risk med det och det är absolut ingen enkel fråga. Den här gången var det ingen som gjorde någonting trots att den yngre killen låg och skrek på marken, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att jag väntade två sekunder för länge men det fanns ju andra som var mycket närmare. Ingen gjorde någon som helst ansats att gripa in.

Per delade med sig av händelsen på Facebook och kommentarer som ”Super-Per” och ”Det är bra för oss att höra berättas om hjältedåd!”. Men Per vill poängtera att han inte är någon hjälte.

– Det var ingen jätteuppoffring från min sida. Men jag är ingen stor och stark kille. Jag är 1.71 centimeter lång och ganska klen. Ibland behöver man bara avbryta det liksom, det kan handla om att man visar att man ser det som händer. Jag är ingen hjälte och jag är inte arg på någon.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Stockholm