Här får 100-åringen sitta upp på hästryggen igen

avJonna Claesson

1 av 3 | Foto: Privat

Det var länge sedan 100-åringen Inga-Lill Sommansson fick rida. Men under torsdagen fick hon åter igen sitta upp på en hästrygg, skriver Vetlanda-Posten.

– Jag har aldrig ridit en sådan liten häst, säger hon till Aftonbladet.

Inga-Lill Sommansson, 100 år, från Vetlanda har haft hästar som sitt stora intresse under många år.

– Vetlanda fick ett ridhus på 50-talet och då började mina barn rida, efter ett tag började vi föräldrar också göra det. Jag blev så biten av det där så det hela slutade med att vi skaffade egen häst. Jag red varje dag, mina flickor hade ju annat att göra på dagarna.

Inga-Lill berättar att hon inte har ridit på många år och tror att det mest beror på att folk tror att äldre bara kan spela Bingolotto och vara med på frågesport.

– Men så var det några av flickorna här på äldreboendet som ringde hit en häst. Då frågade de om det var någon som ville rida, och det ville ju jag.

”Det var väldigt roligt”

En liten pall var allt som behövdes för att Inga-Lill skulle ta sig upp på fjordingen Fenella.

– Jag har aldrig ridit en sådan liten häst. Vi hade en vallack, en kastrerad hingst. Det var en riktig häst det. Han hette Babar och var rejäl, en riktig personlighet, säger hon och fortsätter:

– Jag tyckte att det var väldigt roligt att rida, men det blev inte så länge så jag slapp ridsår. Vi får väl se om jag kan få göra det igen snart.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport

Vetlanda

Hästar