Efter tuffa uppväxten – nu är Georgia modell: ”Ingenting är omöjligt”

avNicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

När mamma Rubia tog en bild på sin 14-åriga dotter Georgia visste hon inte att den skulle förändra dotterns liv.

Fotot spreds till modellvärlden, och nu har Georgia kontrakt hos flera agenturer.

– Fortsätt att kämpa och håll kvar vid dina drömmar, för ingenting är omöjligt, säger mamman Rubia Traebert till The Sun.

Georgia som är 14 år och bor i Brasilien föddes med ett hjärtfel. Hennes mamma Rubia Traebert stannade hemma extra mycket med sin dotter då hon behövde genomgå flera operationer för att bli frisk.

Men trots att Georgia blev fri från sitt hjärtfel så fortsatte hennes vardag att vara tuff. 14-åringen, som har Downs syndrom, bytte skola flera gånger då hon kände sig utanför och hade svårt att få vänner.

– Det var en svår tid. Och dessutom så avböjde flera skolor vår ansökan för att de inte ville ha henne som elev, berättar Georgias mamma Rubia till tidningen.

Vill inspirera andra barn med Downs syndrom

En dag när Georgia var deppig försökte mamma Rubia muntra upp henne genom att ta några fina foton på dottern. Rubia la sedan upp bilderna på sociala medier – något som blev startskottet på något stort.

Georgia, som haft svårt med nya kontakter, hade plötsligt flera vänförfrågningar på hennes sociala medier. Och det dröjde inte länge innan hon blev kontaktad av personer som ville ha med henne på scen och i tv.

Nu, två år efter att fotot på henne prostatas på sociala medier, har Georgia flera modelluppdrag och är listad på fem agenturer.

– Allt började som ett skämt med en bild som jag postade på Facebook men som blev succé direkt. Jag hoppas att det ska inspirera andra barn med Downs syndrom, säger Georgias mamma till tidningen.

Georgias mamma: ”Håll kvar vid dina drömmar”

Georgia möts fortfarande av människor som vill stänga ute henne och som fäller elaka kommentarer. Men hatet är betydlig mindre än all den kärlek 14-åriga Georgia fått sedan bilden på henne började spridas i Sociala medier.

Nu hoppas mamma Rubia att Georgias historia kan inspirera andra barn med Dows syndrom.

– Mitt råd är att aldrig ge upp. Fortsätt att kämpa och håll kvar vid dina drömmar, för ingenting är omöjligt, säger Rubia Traebert.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM