Camilla vill hitta kvinnan som räddade sonens fredagsmys

1 av 2 | Foto: Privat/Facebook
Camillas son kom hem och var märkbart skärrad efter ett besök i mataffären.
GODA NYHETER

När Camillas snart 13-årige son, som har autism och adhd, skulle betala sitt fredagsgodis hade han inte tillräckligt med pengar. Då började andra i kassakön fälla jobbiga kommentarer – tills en okänd kvinna klev fram och räddade situationen.

– Han sa att om hon inte hade gjort så hade han aldrig mer handlat utan mig, säger Camilla Rask.

I fredags kväll var Camillas 13-årige son och hans kompis på Citygross på Ättekulla, i Helsingborg, för att handla fredagsmys. I kassan upptäckte sonen att han inte hade tillräckligt med pengar på sitt bankomatkort. Han plockade bort sin dricka från kassabandet, men trots det fattades det 20 kronor. Han blev stressad och folk som stod i kö bakom honom började fälla kommentarer.

–  Folk sa saker som "Kan ni inte öppna en till kassa", ”Har man inte pengar ska man inte handla” och ”vilken tid det tar”, säger mamman Camilla Rask, och fortsätter:

– Han tyckte det var jättejobbigt.

Även kompisen började leta pengar, det var då en okänd kvinna klev fram.

– Hon sa ”bry dig inte om dessa människor i kön, du behöver inte lägga tillbaka mer” och gav honom 20 kronor.

Skärrad av händelsen

Sonen blev jätteglad och lättad. När han kom hem berättade han för Camilla vad som hänt. Enligt henne var han skärrad över alla kommentarer men även glad över kvinnans gest.

– Han sa att om hon inte hade gjort så hade han aldrig mer handlat utan mig.

”Bidrog med mer än 20 kronor”

Camilla skrev om händelsen i ett Facebookinlägg.

Där står han i kön, snart 13 år (med autism/adhd) och har handlat fredagsmys med en kompis han ska ha sovis med. När det är hans tur att betala fattas han 20 kr på kortet. Blir stressad, folk i kön börjar kommentera "vilken jävla tid det tar" osv”.

I inlägget efterlyser hon kvinnan som hjälpte sonen ur situationen. Kvinnan ska vara mellan 20-30 år, ha blont hår, en fjärilstauering (tror han) på vänster axel och var klädd i rosa tröja och jeansshorts.

– Det var fantastiskt gjort av henne. Jag vill att hon ska förstå vilken stor skillnad hon gjorde för honom. Det var så mycket mer än bara 20 kronor hon bidrog med, säger Camilla Rask och tillägger:

– Jag tycker att det är ledsamt att vuxna människor pratar som de gjorde i kön till honom, istället för att uppmuntra ungdomar som faktiskt vill betala.

ARTIKELN HANDLAR OM

Feelgood