Sara, 18, skänker gratisbiljetter till nöjesfältet

avViktor Adolfsson

”Fler som jobbar här borde göra som jag”

Foto: Privat / TT.
Sara skänker bort sina gratis åkband.

Sara Philis, 18, jobbar på Gröna Lund i Stockholm och får därför ett dussin gratis åkband och entrébiljetter. Nu skänker hon dessa till människor som kanske inte har råd.

– Jag tycker att fler som jobbar här borde göra likadant, säger hon.

Alla som jobbar på nöjesfältet Gröna Lund får ett antal gratis åkband och inträdesbiljetter varje säsong. De flesta väljer att använda dessa själv eller ge till nära och kära. Sara Philis, 18, väljer dock att skänka sina till de som inte har råd.

Efter att ha lagt ut en efterlysning på Twitter har hon fått en handfull svar.

– Det är fyra-fem stycken som skrivit. Ett par tjejer har hört av sig om är engagerade i projekt med nyanlända. Så hittills ska två små tjejer på tio och tretton år få gå, samt en barnfamilj, säger Sara.

”Hade kunnat bli stort om alla gjort det”

Hon menar att de flesta brukar utnyttja biljetterna och åkbanden själva på något sätt, men tycker att fler borde göra som hon.

– Jag tycker att fler som jobbar här borde göra likadant. Några är engagerade med ungdomar på olika sätt, men det hade kunnat bli stort om alla gjort något liknande. Vi är så många som jobbar här.

”Har inte åkt så mycket”

Att använda åkbanden själv var inget alternativ för Sara, då hon egentligen inte är så intresserad av åkattraktionerna hon arbetar med dagligen.

– Jag har faktiskt inte åkt så mycket, knappt någonting. Så det är bättre att barn som kanske inte skulle få komma hit får chansen att göra det.

Följ oss på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM