Isabella flyttade ihop – med sin morfar

1 av 3 | Foto: PRIVAT / Isabella Alberte Hedeager
Nu får de flytta ihop igen, Svend Aage och Isabella: "Han är en av mina bästa vänner".

avDennis Jörnmark Callstam

GODA NYHETER

När frun Marie gick bort trodde Svend Aage, 91, att livet skulle bli ganska ensamt och tomt i det stora huset.

Men nu blir det ändring på den saken – när barnbarnet Isabella, 25, flyttar in.

– Morfar är en av mina bästa vänner, säger Isabella till danska TV2.

För fyra år sedan gick Marie Jensen bort. I huset utanför danska Århus blev maken Svend Aage kvar, och där har han levt ensam sedan dess.

Han berättar för danska TV2 att han inte hade några större förväntningar på livet efter hustrun. De stora överraskningarnas tid är förbi, tänkte Svend Aage. Men hans barnbarn ville annorlunda.

– Dagen efter att mormor dog så satte vi oss ned och snackade. Då sa han att det inte var någon som hade nytta av honom längre, säger dotterdottern Isabella Alberte Hedeager, 25.

Reste bort ihop

Men Isabella höll inte med. Hon hade fortfarande nytta av morfar. Dels som vän men också på det rent praktiska planet. Hennes lägenhetskontrakt hade gått ut och hon behövde någonstans att bo. Hon flyttade in hos morfar och blev kvar ett tag.

Tillsammans åkte de på resor, bland annat till Fillippinerna. Och gick på 3D-bio. Men när Isabella träffade pojkvännen Emil flyttade hon ut ur morfars hus.

– Hon flyttade ihop med en yngre man, säger Svend Aage.

"En av mina bästa vänner"

Isabella berättar att det gjorde ont att berätta om flytten för morfar, även om han tog det bra. Sedan dess har hon och Emil bott i en lägenhet i stan i Århus.

Men hela tiden närde hon drömmen om att hitta ett hus där morfar också kunde bo. Och när de var ute och hälsade på hos honom en dag kom paret på att de kunde bo i Svend Aages hus alla tre.

Att Emil också flyttar med den här gången har Isabellas morfar inga invändningar mot. Och själv är hon lycklig över att de äntligen får bo ihop igen.

– Morfar är en av mina bästa vänner. Det är lite kul, han är ju 91 år, men det behöver inte betyda något, säger Isabella till TV2.