PRESENTERAS AV

Bussföraren hyllas – räddade kvinnans liv

Foto: Skärmdump / Fox45
Busschauffören Damone hyllas nu för sitt agerande.
GODA NYHETER

När bussföraren Damone i Ohio såg en kvinna som var på väg att kasta sig från en bro visste han direkt vad han skulle göra. Nu hyllas han av bussbolaget.

– Jag visste direkt att jag behövde prata med henne, säger han till Fox45.

Det var i mitten av februari som bussförare Damone Hudson var ute på sin runda i staden Dayton i Ohio i USA. Vid Main Street-bron i centrala stan såg han en kvinna som var på väg att kasta sig ned och begå självmord.

På övervakningsbilder syns hur han stoppar sin buss och går ut för att tala med kvinnan. ”Det ser ut som att du har en dålig dag, kan jag få ge dig en kram?”, säger han till den självmordsbenägna kvinnan.

– Alla går genom någonting. Jag vet att allas kamper är olika, men du vill alltid fortsätta. Livet är en bergochdalbana, säger Damone enligt brittiska Metro.

Uppmärksammas av bussbolag

Han pratade med kvinnan i några minuter, medan en förbipasserande person tillkallade polis. Efteråt tog poliserna över och tog hand om kvinnan medan Damone fortsatte med sin jobbdag.

Damone har kört buss i Ohio i 24 år – och nu hyllas den rådige busschaufförens ingripande. Den 17 mars kommer han uppmärksammas av bussbolaget RTA som han arbetar för.

– Alla måste sträcka sig ut och försöka röra varandra, även om det bara handlar om en liten gest. Jag visste direkt att jag behövde prata med henne, säger han.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Självmord

USA

Ohio