PRESENTERAS AV

Hemlös blev bestulen på skor – då grep Roberth in

Foto: Privat
GODA NYHETER

När Roberth Ekholm från Sågmyra besökte Gävle i helgen såg han hur en hemlös man blev bestulen på sina skor. Han bestämde sig för att ingripa, skriver Gefle Dagblad.

Det var i helgen som Roberth Ekholm var på ett snabbt ärende i Gävle. När han bestämde sig för att ta en kaffepaus i solen vid Waynes Coffee hörde han en livlig diskussion i närheten.

– Det var två personer som bråkade med varandra. Men jag gick in och köpte mig en kaffe och när jag kom ut igen hade den ena mannen blivit bestulen på sina skor. Han stod där i bara raggsockorna.

Roberth hade tidigare under dagen varit och kollat på ett par nya skinnskor men valde då att avstå köpet för att han hade gett sig själv köpstopp.

– Men jag ändrade mig ganska snabbt. Har man inga skor då är man ganska fattig. Så jag sprang tillbaka till affären och köpte skorna för en billig peng.

Sedan vandrade han tillbaka till den hemlöse mannen och räckte över honom sina begagnade skor.

– Det var ett par gamla vinter-crocs som jag brukar ha när jag hämtar ved. Fodrade och grejer.

Mannen sken upp och tackade så mycket för gåvan.

– Han blev sådär tårglad kan man säga, säger Roberth.

Roberth poängterar att den här händelsen inte var något speciellt och funderar över varför hans gest har fått sådan uppståndelse.

– Jag tänker inte så mycket på vem som får pengarna. För mig är det naturligt att ge, kan jag så gör jag. Fungerar inte systemet i Sverige kan vi väl försöka hjälpas åt lite, tänker jag i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle

Facebook