Brandinfernot i Australien

Australien släpper ut koalor i det fria igen: ”Håller ett öga på dem”

Av: 

Nicole Gustafsson

GODA NYHETER

Australien kommer med glädjande nyheter.

Koalorna som vårdats efter att ha blivit skadade i skogsbränderna som härjade i vintras har nu börjat släppas ut i det fria.
– Vi är glada över att äntligen kunna föra tillbaka koalorna till deras hem, säger doktor Kellie Leigh till Science for Wildlife.

Över en miljard djur beräknas ha dött till följd av bränderna som härjade i Australien. Några som for illa var landets vilda koalor. Men nu rapporterar Independent att flera av de nödställda djuren har släppts tillbaka i det fria.

Sista helgen i mars fick tolv koalor som bott på Sydney Taronga Zoo återse det fria i Blue Mountains med hjälp av organisationen Science of Wildlife.

– De har klarat sig bra med den vård de fått, men nu är vi glada över att äntligen kunna föra tillbaka koalorna till deras hem, säger doktor Kellie Leigh i ett uttalande till tidningen och tillägger:
– De senaste nederbörderna har hjälpt, och det finns mycket nytt som gror som de kan äta. Så det är rätt tid att släppa ut dem i det fria nu.

Science for Wildlife Ltd

Spårar koalor i det vilda

Koalor släpps nu ut på fler platser i New South Wales. Men de hålls under uppsikt.

– Vi har satt spårare på dem så vi kan hålla ett öga på dem och se till så de klarar sig bra, förklara doktor Kellie Leigh.

Forskare uppskattar att runt 25 000 koalor omkom under bränderna i Australien, rapporterar Sveriges Radio. Nästan lika många blev skadade. Det har gjort att den populära koalan nu är utrotningshotad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Miljoner djur döda i australiska bränder

ÄMNEN I ARTIKELN

Brandinfernot i Australien

Australien

Djur & natur

Skogsbränder

Sydney

Zoo

Bränder