Göteborg utnämnd – till världens tredje vänligaste stad

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Västkusten levererar världens tredje vänligaste stad, enligt en undersökning av resemagasinet Condé Nast Traveler.

Foto: Fredrik Sandberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Världens tredje vänligaste stad – enligt en ny undersökning.

Göteborgare brukar benämnas ”goa och glada” och med tanke på stadens placering i en ny undersökning är det inte långt ifrån sanningen.

Den svenska staden har knipit en tredje plats i rankningen av resemagasinet Condé Nast Traveler som har utsett de vänligaste städerna i världen. Hundratusentals personer har deltagit i en enkätundersökning enligt magasinet som presenterar 15 städer i en lista.

Stadens skönhet är ”oöverträffad”

Förutom att Göteborg levererar ”utmärkt svensk kaffe”, som på vissa ställen kan fås gratis, så ska stadens ”skönhet vara oöverträffad” och invånarna ska vara vänliga – enligt motiveringen. Dessutom uppskattas Paddanbåtturen och att staden är barnvänlig med sitt utbud av nöjesparker, akvarier och köpcentrum.

– Jag hoppas inte att göteborgarna drabbas av storhetsvansinne nu, utan att det här tas emot med en viss mått av skepsis. Högmodet ska inte drabba oss göteborgare. En viss mått av ödmjukhet ska vara huvudordet för en vänlig stad, och den inte helt okända Göteborgshumorn, säger skådespelaren och göteborgsprofilen Claes Malmberg till GP.

Den svenska staden är i sällskap av bland annat San Miguel de Allende i Mexiko som kammade hem första platsen och Perth i Australien som hamnade på andra plats.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg