Autistiske Alfie gör modellkarriär som 11-åring

Foto: RIVER ISLAND / SWNS.COM
Autistiske Alfie, 11, är modell för jättar som H&M och River Island.

avBabs Drougge

GODA NYHETER

Autistiske Alfie Aldridge, 11, fick inte ens vara med på skolfotot.

Nu gör han succé – som modell för bland annat H&M.

– Det får mig att känna mig som en kändis, säger Alfie till The Independent.

Brittiske Alfie Aldridge, 11, har på grund av sin autism svårt att handskas med större grupper av människor. Skolpersonalen lyckades inte få kontroll över honom när skolfotot skulle tas och han bannlystes från skolpjäserna, skriver The Independent.

Efter en lång kamp lyckades pappan, Gary Aldridge, få in honom på en skola som klarar av att tillgodose pojkens särskilda behov. Efter en tid på den nya skolan återfick Alfie gradvis sitt självförtroende och stod på scen i skolans pjäser.

Såg potentialen i Alfie

En dag fick Garys vän upp ögonen för lille Alfie. ”Det är något speciellt med honom”, sa vännen till pappan.

– Han såg potentialen i Alfie, men jag skakade av mig den där kommentaren. Jag trodde inte att han klarade av att bli fotograferad, men min vän sa att allt är möjligt, berättar pappan för The Independent.

Vännen hade kontakter i branschen och ordnade en professionell fotografering av pojken. Kort därefter plockades bilderna upp av en agentur som specialiserar sig på modeller med funktionsnedsättningar.

Foto: JAMES LINSELL-CLARK / SWNS.COM
Alfie Aldridge tillsammans med pappan Gary.

Har blommat ut

Nu har 11-åringen stått modell för jättar som H&M, River Island och Land Rover.

Modellandet har gjort under för Alfie, som nu blommat ut och vågar ta för sig i sociala sammanhang på ett sätt han aldrig tidigare gjort.

– Jag pratar med mina klasskamrater om det och de tycker att det är jättecoolt. När jag ska fotas fixar de mitt hår och smink och det får mig att känna mig som en kändis, säger Alfie till The Independent.

Ica-Jerry släpper bok: Jag vill visa upp mig på riktigt 01:05
ARTIKELN HANDLAR OM