Neo, 8, hittade jättekantarell i skogen

Familjen gav sig ut på jakt efter trattkantareller, men sonen Neo, 8, hittade en rejäl tacka av skogens gula guld i stället.

– Den smakade väldigt bra, säger Neos mamma Karin Westerling.

Familjen från Örebro lär inte ha varit ensamma i landet om att ge sig ut på en höstig skogspromenad med fika, termos och svampkorg under helgen. Men innehållet som skulle komma att fylla korgen var desto mindre förutsägbart, vilket NA var först med att berätta.

– Vi gick en bra bit in i skogen och kikade, för vi trodde ju att det hade kommit mycket trattkantareller, säger Karin Westerling, 32.

Utdelningen av höstkantareller var skral, men plötsligt såg sonen Neo, 8, något som glimmade till i mossan.

– ”Titta, det är en jättestor kantarell” ropade han. Först tänkte jag ju inte att den var så stor som den var, men den var ju jättestor. Den lös ju verkligen upp, så man såg den på långt håll, säger Westerling som uppskattar den gula kantarellens hatt till minst 15 centimeter i diameter.

Neo plockade svampen och visade stolt upp den för sin lillasyster. De är knappast några gröngölingar när det kommer till svampplockning och förstod direkt att fyndet var något i särklass.

Även Karins vänner lät sig imponeras, när hon delade med sig av sonens fynd på Instagram.

– ”Oj vilken stor svamp” och ”var det där det gula guldet var?”, skrev de – för det var väl fler som hade varit ute i helgen och letat, men inte hittat så mycket. Vi fick verkligen storvinsten, det kändes jätteroligt.

Runtom den enorma kantarellen hittade familjen ytterligare gult guld, som också fick följa med i korgen. Väl hemma tillagades delikatesserna i smör och grädde innan de serverades på rostat bröd.

– Den smakade väldigt bra, säger Karin Westerling.

Publisert:

LÄS VIDARE