Familjens katt kom tillbaka – efter två år

avMalin Wigen

GODA NYHETER

En dag för två år sedan gick katten Fideli ut och kom aldrig tillbaka. Efter en tids letande gav familjen Bergqvist Forner upp. Därför blev de förvånade när ett foto på henne dök upp på sociala medier, skriver Södermanlands Nyheter.

I juni för två år sedan försvann katten Fideli från familjen Bergqvist Forner, som bor i Järna, och kom aldrig hem igen.

– Det är tråkigt när djur försvinner så där, när man inte vet vad som har hänt. Det var besvärligt också då hon hade kattungar, säger Elin Bergqvist Forner och fortsätter:

– Framför allt tyckte våra barn det var tråkigt då man inte visste vad som hänt henne.

Elin höll koll i Facebookgrupper i fall någon hittat Fideli, något även SN skrivit om. Men hon fick inget napp.

– En person la ut en bild på en katt som jag trodde var hon men det var en av hennes ungar som inte var på rymmen men som någon trodde var det.

1 av 3 | Foto: Privat
Fideli är hemma igen, efter två år på vift.

Tiden gick och familjen gav upp hoppet. Men för en vecka sedan hände det otroliga. En kvinna som hittat en katt i närheten av Veskijärve utanför Gnesta, la ut en bild på katten i en lokal Facebookgrupp – och katten liknade Fideli. Efter att ha skickat bilder sinsemellan åkte Elin till kvinnan för att ta sig en titt.

– Och så var det hon helt enkelt, en väldigt liten och mager variant av henne, men helt klart hon. Så nu är hon hemma och mår bra och äter upp sig.

Familjen tycker det är jättekul att hon är tillbaka, även om det var oväntat.

– Det är riktigt skönt att veta att det inte hänt henne något. Barnen tycker det är jätteroligt. Hon kände igen oss och men också vår hund och hankatten som hon fick ungar med. Det märks att hon är hemma.

Tänk på detta innan du skaffar husdjur 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Järna