Lukas, 10, startade eget sommarjobb

1 av 4 | Foto: Lukas ville ha sommarjobb och tog saken i egna händer. Till höger står han med sin kaffevagn tillsammans med sin fyraåriga Lillebror.
GODA NYHETER

Tioåriga Lukas Pihlblad ville ha ett sommarjobb och tog saken i egna händer. I sommar kommer han sälja fika från sin hemmagjorda cykelvagn.

– Jag har alltid gillat att sälja saker.

Lukas Pihlblad, 10, som bor i Falkenberg ville ha ett sommarjobb och ett eget företag.

– Så att jag har något annat att göra än att alltid leka. Det är inte heller så himla kul att gå på fritids hela tiden och inte att vara ensam hemma heller.

Det var då han idén om att sälja kaffe och hembakta kakor från en cykelvagn.

– Jag har alltid gillat att sälja saker. Då tänkte jag att nu i sommar så är det ganska dyrt att köpa kaffe på stranden här så då kan jag bygga en egen vagn och sälja.

Släktingar har ställt upp

Sagt och gjort, Lukas tog kontakt med personer som kunde hjälpa honom förverkliga sin idé. En på kommunen har hjälpt honom att fixa platser på stranden där han kan stå. Hans kompis pappa Niklas har byggt vagnen. Hans farmor och mormor har bakat, och kommer baka mer löpande under sommaren, och hans farfar har sponsrat med kaffekannor.

– Morfar har hjälpt mig att måla vagnen tillsammans med lillebror.

Lukas har även marknadsfört sitt företag ”Kaffe på hjul” på Facebook där flera har fått upp ögonen för honom.

– Någon sade att den gärna åker 30 mil för att handla av mig. Och en restaurang har ringt och frågat om jag inte vill stå hos dem och sälja kaffe.

”Pengarna är bara en bonus”

Så nu i sommar kommer man kunna hitta Lukas och hans cykelvagn varje dag i Falkenberg, förutom en vecka då han har semester. På fredag är det den stora premiären på Skrea strand. Förutom kaffe och fem olika hembakta kakor kommer han sälja saft. Och allt kommer att kosta max tio kronor.

– Jag ville göra det billigare för alla att köpa så att de kan köpa annat för pengarna.

För honom är just att tjäna pengar sekundärt.

–  Det är bara en bonus men det är ju alltid kul att samla in pengar.

 Förhoppningsvis kommer han även få lite sällskap när han jobbar.

– Mina kompisar brukar vara på stranden så de kanske kan hjälpa. Och lillebror kan hjälpa han med, tror jag i alla fall.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Falkenberg

Feelgood