Brevbäraren hittade rätt – med endast ritad karta som hjälp

Foto: Facebook
Här är den handritade kartan.
GODA NYHETER

Den här irländska brevbäraren hade inga problem att leverera posten till den avsedda mottagaren. Och då hade han bara en handritad karta till hjälp, skriver The Mirror.

Irland har man bara använt sig av postnummer sedan två år tillbaka, brevbärarna har därför lärt känna sitt land utan och innan. En som nyligen visade prov på detta var en brevbärare från County Wexford som lyckades leverera ett brev med endast en handritad karta till hjälp.

Skulle till en fyr

Brevet skulle till en av världens äldsta fyrar, vid namn Hook, som ligger på spetsen av Hook-halvön.

Kartan, som var utmålad på själva brevet, bestod av en pil som pekade på fyren med texten ”Här tack!”. Och med den instruktionen lyckades brevbäraren få brevet till den avsedda mottagaren. På fyrens Facebooksida hyllas brevbäraren för sin skicklighet.

Införde nyligen postnummer

Han är inte den enda som kan konsten att leverera brev. En grafisk designer som heter James Addison testade de irländska brevbärarnas skicklighet genom att ange kryptiska adresser och rita kartor. Samtliga brev han skickat ska ha kommit fram, skriver The Mirror.

Även på Island lyckades en brevbärare nyligen att dela ut ett brev med en handritad karta. På brevet nämndes dessutom mottagaren med beskrivningen: ”En hästgård där ett isländskt/danskt par och deras tre barn, och massa får, bor. Den danska kvinnan arbetar i en mataffär i staden”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Irland