Här griper servitören in – nu hyllas han

Hans fina gest fångades på bild.
Hans fina gest fångades på bild.

Mannen har alltid matat sin fru som inte kunnat äta själv – fram till den dagen servitören Joe Thomas, i USA, satte sig vid dem.

– Jag sa till mannen ”sätt dig ned och ät din mat. Jag tar hand om henne”, säger han till CBS News.

Joe Thomas, 43, jobbar som servitör på restaurangen IHOP i Springfield, USA, sedan elva år tillbaka.

Under sin tid där har han lärt känna ett par varav kvinnan har Huntingtons sjukdom – en sjukdom som ger skador på nervsystemet och som bland annat påverkar rörelser.

Paret kommer dit minst en gång i veckan. Varje gång har mannen matat henne först och låtit sin egen mat kallna – fram till en dag då Joe Thomas bestämde sig för att göra något åt saken. Han satte sig vid kvinnan, föste bort mannen och började skära upp hennes ägg för att mata henne.

– Jag erbjöd mig inte egentligen. Jag bara gjorde det. Jag sa till mannen ”sätt dig ned och ät din mat. Jag tar hand om henne”.

Gesten fångades på bild

Mannen accepterade erbjudandet och från och med då har det varit deras nya rutin.

– Jag behandlar folk som jag själv vill bli behandlad. Om jag är i den åldern och något händer så skulle jag vilja att någon hjälper mig, säger Joe Thomas.

Nyligen satt matgästen Keshia Dotson några bord ifrån när hon såg honom ta en servett för att torka kvinnans mun försiktigt. Hon blev rörd av gesten och tog en bild på dem som hon la upp på restaurangens Facebooksida.

En man och en kvinna med funktionsnedsättning satt och åt när en er servitör satte sig med dem och hjälpte kvinnan äta medan hennes sällskap åt sin egen mat. Jag fick lite hopp om mänskligheten igen”, skriver hon i inlägget.

”Hjälper alltid gäster”

Nu hyllas Joe Thomas av tusentals människor, både gäster, medarbetare och okända.

– Han hjälper alltid gäster som kommer, det här råkade bara hamna på bild, säger Stephani Peterson, talesperson för restaurangen.

Joe Thomas själv säger att det kommer naturligt för honom att hjälpa andra. Nu hoppas han att andra ska följa hans fotspår – inte för att han ber om det utan för att de själva vill.

– Kommer ni ihåg filmen ”Pay it Forward? Det är det jag hoppas på, säger han till CBS News.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN