Här är hustruns insamling till barn – i Hans Roslings namn

Publicerad:
Uppdaterad:
Har startat insamling i makens namn.
Foto: TT
Har startat insamling i makens namn.

GODA NYHETER

Den erkände och världsberömde professorn Hans Rosling berörde en hel värld.

Nu har hustrun Agneta Rosling skapat en insamling i sin makes namn.

Det var i tisdags som beskedet kom att Hans Rosling avlidit. Han gick bort, 68 år gammal, efter att ha drabbats av cancer.

Hans Rosling var en uppskattad professor i internationell hälsa och många har berörts av hans förmåga att förklara världen.

Nu har hustrun Agneta Rosling startat en insamling i sin makes namn till Unicef. I skrivande stund har insamlingen kommit upp i över 600 000 kronor.

För Hans har det alltid varit viktigt att komma ihåg de som har det allra svårast. Därför var det hans önskan att eventuella gåvor i samband med hans bortgång skulle gå till UNICEF, FN:s barnfond”, står det på hemsidan för insamlingen.

Hans Rosling har samarbetat med Unicef vid flera tillfällen.

– Hans Rosling var inte bara vän med sina kollegor på Unicef, han var vän med alla barn runt om i världen. Ingen annan använde sig av statistik på ett mer övertygande sätt, för att få människor att förstå vikten av att när man satsar på de mest utsatta barnen är det inte bara rätt, utan också smart. Vi kommer att sakna honom, säger Unicefs högste chef Anthony Lake i ett uttalande.
För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE