PRESENTERAS AV

Ea och Alex ska få en Pokémonbebis

1 av 2 | Foto: Privat
GODA NYHETER

När Alex, 26, gav sig ut för att jaga Pokémons en sommarkväll hade han ingen aning om vad som väntade. Några veckor senare väntade han och en annan monsterentusiast nämligen barn.

– Hon spöade skiten ur oss, och sen tog vi några Pokémondejter, säger Alex.

Det var mitt under den stora Pokémon Go-hajpen under sommaren som Alex, 26, från Nyköping ihop med ett gäng kompisar gav sig ut på monsterjakt. Vid en kyrka skulle de ta över ett gym som fanns inuti.

Men då satte Ea, 32, käppar i hjulet. Hon dök upp och gjorde livet riktigt svårt för Alex och hans vänner.

– Hon spöade skiten ur oss, hon var bättre än mig, säger Alex.

Foto: Privat
Det blev några Pokémondejter för Alex och Ea.

Mörkar namnet

De började prata, och bestämde sig för att fortsätta ses. Några Pokémondejter senare kom ett glädjande besked – Alex och Ea skulle bli föräldrar.

– Det gick ganska fort, men vi fann ju kärleken, säger Alex.

I april är det dags för födsel. Ea har delat med sig av historien i ett Facebookinlägg, där hon kallar barnet för ”en Pokémon i ugnen”. Men om namnet blir en homage till de populära monstren är hittills osagt.

– Vi kommer fortsätta hålla det hemligt så länge vi kan, folk får gissa sig fram. Men jag tror att de kommer bli nöjda, säger Alex.

Foto: Privat
Ultraljudsbilden på "en Pokémon i ugnen".

”Positiv överraskning”

Även om hans eget Pokémon Go-dejtande minst sagt blivit en succé är Alex inte säker på om det är den bästa rekommendationen för sökande singlar i Sverige.

– Jag kan kanske inte säga att det är det nya Tinder. Men Pokémon är ju ett spel som ska vara socialt, fast att hitta kärleken var en positiv överraskning.

Han berättar att han lärde känna fler kompisar under sommarens stora spelhajp, men det är bara Ea han ska ha barn med. Nu har dock spelandet lugnat sig en smula.

– Nu håller man mest på och fixar och donar hemma, och inväntar barnets födsel, säger Alex.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook