Ny forskning: ”Barn smartare av ridning”

Ny forskning visar att ridning aktiverar den delen av hjärnan som står för lärande. Så vill du ha smarta barn är det dags att boka in dem på ridskolan, skriver Daily Mail.

Många föräldrar gör sitt bästa för att deras barn ska få tillgång till den bästa utbildningen. Nu visar ny forskning från Tokyo university of Argiculture att det varken behövs universitet i toppklass eller privatlärare för att göra barn smartare. Några ridlektioner kan nämligen göra susen.

Barnen ombads att fylla i enkla svar och matematiska test direkt före och efter att ha tagit del av en ridlektion och under tiden mättes deras hjärtfrekvens. Studien visade att vibrationerna från hästen aktiverar den delen av hjärnan som står för inlärning.

Det forskarna kom fram till var att ridning kan förbättra barns möjlighet att utföra kognitiva uppgifter som snabb problemlösning, inlärning och ge bättre minne.

”Kan bero på hästens rörelser”

Studien publicerades i tidskriften Public Health och studieförfattaren professor Mitsuaki Ohta sa att en viktig egenskap hos hästen är att de producerar tredimensionella accelerationer.

– Rörelsen av hästens bäcken kan ge motoriska och sensoriska ingångar till den mänskliga kroppen. Jag tror att några av skillnaderna mellan förarens prestationer kan bero på dessa accelerationer, säger han till Daily Mail.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert: