Rasmus friade till sin pojkvän – live på Facebook

GODA NYHETER

Rasmus Södergren ville ha frieriet på film och kom på att han kunde sända live på sin Facebooksida – även om det fanns en risk att svaret kunde bli "nej".

– Jag är ju lite galen, så jag kände att nu chansar jag och kör på det här.

23-åriga Rasmus Södergren och hans jämnåriga pojkvän Christofer Dahlberg har varit tillsammans i sju månader. Det var nyligen som Rasmus bestämde att det var dags att fria till sin kärlek, frågan var bara hur han skulle gå till väga. Inspirerad av andra bestämde han sig för att han skulle sända frieriet live på sin Facebooksida.

– Jag är ju lite galen, så jag kände att nu chansar jag och kör på det här. Dessutom ville jag ha det inspelat.

”Undrade varför jag var finklädd”

På fredagskvällen lyckades Rasmus skicka ut Christofer en timme med deras hund medan han själv skulle förbereda sig inför frieriet.

– Jag sa till honom att jag skulle fixa och städa, han fattade ingenting.

Rasmus fixade med choklad och dylikt och gömde kameran för att starta livesändningen. När Christofer kom hem förstod han inte vad som stod på – förrän Rasmus gick ned på knä.

– Han fattade först ingenting, han undrade bara varför jag var så finklädd.

”Synd att jag inte var bättre klädd"

I livesändningen, som flera hundra följde enligt Rasmus, sa pojkvännen ”ja” och gratulationerna strömmade in. Det var dock inte förrän Rasmus vände sig till kameran och talade in i den som Christofer fick veta att allt sändes live.

– Det var ju synd att jag inte var bättre klädd.

Han uppskattade dock idén och själva frieriet.

– Först blev jag chockad, sen blev jag rörd och började gråta. Jag som trodde att han bara skulle överraska med middag, säger Christofer själv.

Var inte helt säker på ett ja

Enligt Rasmus var han inte helt säker på att han skulle få ett ja, även om han anade det. Att sända live var lite av en chansning.

– Han kanske skulle bli så rädd att han skulle säga nej. Om han hade sagt nej hade jag vänt mig till kameran och sagt "bättre lycka nästa gång". Men då hade det säkert varit jag som börjat gråta istället.

När exakt bröllopet kommer ske vet de inte än men det är inte helt omöjligt att det också kommer att sändas live.

– Då blir det ännu större i så fall, men det kan jag inte säga till honom, skämtar Rasmus.

Se frieriet i klippet här ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook