Feelgood

9-åriga Isabelles fina hyllning till sin lärare

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Läraren fick henne att känna sig trygg i nya klassen

Isabelles klassmentor har betytt väldigt mycket för henne. För att visa sin uppskattning har hon skrivit en dikt till läraren.

Du är världens bästa lärare och och det kommer du alltid att vara”.

Nioåriga Isabelle Lerjestam går i tredje klass i en grundskola i Täby. I dag har hon skolavslutning och för att visa sin uppskattning till sin klassmentor Johanna har hon skrivit en dikt som hon ska ge – och läsa upp.

– Hon älskar att skriva och hon ville göra något speciellt för sin lärare, säger mamman Maryam Bameti Tousi.

Fick kämpa som ny i klassen

Maryam berättar att Isabelle inte hade det lätt när hon kom in som ny på skolan för två år sedan då de flyttade till Täby. Men tack vare Johanna, och hennes kollegor, kände sig Isabelle sig snart hemma.

– Hon fick kämpa en del för att komma in i klassen, säger hon och fortsätter:

– Den här läraren har tillsammans med de andra bidragit till att Isabelle känner sig trygg.

Varje morgon klockan 08:20 står du alltid på samma plats och det får oss att känna en trygghet. Den här tryggheten har du skapat genom åren du varit med de flesta sedan de var pyttesmå och det har fått oss känna fantastisk säkerhet”, skriver Isabelle i dikten.

”Slutar i klassen med att känna trygghet”

Till hösten kommer inte Johanna vara klassmentor till Isabelle längre men hon kommer fortfarande ha Isabelle i engelska, något som Maryam är glad över. Men hon vill också hylla de andra lärarna på skolan.

– När det händer något så tar de tag i det. De stöttar eleverna. Isabelle hade det jobbigt i början men nu slutar hon klassen med att känna trygghet.

Du har alltid stöttat oss, du är som en tändsticka och vi är små ljus från en gnista till ett brinnande ljus har du hjälpt oss. Jag vill bara säga tack. Tack för att du hjälpte oss och för att du stöttat oss, för att du gjort vårt liv som det är idag. Johanna du har en fantastisk förmåga du ner något ljust hos alla människor. Den förmågan kan du ha med dig livet ut.”

Bra att visa uppskattning

Maryam som själv arbetar som förskollärare tror att Johanna kommer att uppskatta dikten.

– När någon visar sin uppskattning till oss som lärare så kan det göra hur mycket som helst.

Här nedan är Isabelles hyllning.

Varje morgon klockan 08:20 står du alltid på samma plats och det får oss att känna en trygghet. Den här tryggheten har du skapat genom åren du varit med de flesta sedan de var pyttesmå och det har fått oss känna fantastisk säkerhet.

Du har alltid stöttat oss, du är som en tändsticka och vi är små ljus från en gnista till ett brinnande ljus har du hjälpt oss. Jag vill bara säga tack. Tack för att du hjälpte oss och för att du stöttat oss, för att du gjort vårt liv som det är idag. Johanna du har en fantastisk förmåga du ner något ljust hos alla människor. Den förmågan kan du ha med dig livet ut.

Du har öppnat en magisk dörr till vår nya värld. Bakom den finns allt du lärt oss, ditt hopp och längtan till vår framtid. Du har gett oss alla en framtid men den här klassen har fått mer än bara en framtid, vi har fått en stor tro på oss själva. Hur man än ser ut, vad man än gjort, kan man alltid bli det man vill bli. Du har inte sagt det rakt ut till oss men jag vet vad du syftar på.

Du har fyllt mitt hjärta med något speciellt, inte kärlek inte vänskap men det är något däremellan. Det går inte att beskriva med ord men det är något unikt som bara du kan göra. Du är världens bästa lärare och det kommer du alltid att vara. Tack Johanna.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Feelgood

Täby

Skola & utbildning