Goda nyheter

Katten Molle hälsar kunder välkomna – till matbutiken

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

På en Ica-butik i Varberg kan kunderna, om de har tur, stöta på katten Molle. Han kan stå där i timmar och titta på förbipasserande – nu har han fått en egen skylt.

Katten Molle är en lokalkändis i Varberg där han bor. Den som brukar handla på Ica-butiken Hajen har säkert stött på honom – för det är där han brukar sitta i timmar för att titta på förbipasserande människor.

För vissa är han lite av ett mysterium och i forum på Facebook har flera frågat var han bor och vem han är, skriver Hallands Nyheter som tidigare uppmärksammat honom.

– Många har trott att han inte har någonstans att bo men det har han. Han har ett hem och han har mat. Men han är så social så han gillar att sitta och titta på folk, säger Marianne Gabrielsson som även hon är en Varbergbo.

”Har fått som vana att gå dit”

Hon är med i en hyllningsgrupp på Facebook för Molle som heter ”Hajenkatten i Varbergs vänner”.

Oavsett hur din dag på jobbet varit, möter han alltid troget upp i luftslussen med ett vänligt bemötande och ett leende på läpparna”, står det i beskrivningen av gruppen.

– Jag brukar prata lite med honom och klappa honom lite, säger Marianne.

Molle är nio år, han flyttade till Varberg för cirka fyra år sedan och bor hos sin familj nära Ica-butiken. Men enligt Marianne var det inte förrän cirka ett år sedan som han började dyka upp utanför butiken.

– Han var lite nyfiken och satt där och märkte att folk brydde sig om honom. Så han har fått som vana att gå dit och sätta sig.

”Han förstår var han får sitta”

Nu har han dessutom fått en egen skylt där kunder kan läsa om honom – så att folk snabbt får reda på vem han är.

Han älskar att bli klappad men mata honom gärna inte då han har en familj och bor i ett hus bakom butiken”, står det skrivet på skylten.

Enligt Marianne är det aldrig någon som blivit störda av hans närvaro – tvärtom. Många barn kommer dit bara för att de hoppas på att få syn på honom.

– Han förstår precis var han får lov att sitta, han går inte in på något ställe där han inte får vara, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker jättemycket om honom.

Följ Goda nyheter på Facebook för fler liknande artiklar

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Katter

Varberg

Djur & natur