Här kan du köra Mario Kart – i verkligheten

Älskar du också Nintendos klassiska racingspel? Nu kan du utmana kompisarna på galna motorlopp i verkligheten – i en hissnande gokartbana.

Vem har inte susat längs Rainbow Road i Nintendos racingspel Mario Kart och nästan kunnat känna fartvindarna på riktigt? Nu är upplevelsen faktiskt inte långt borta, skriver Narcity.

Korkskruvar och luftbanor

På två platser i Nordamerika har man nämligen förstått värdet av att få köra mycket små bilar i hög hastighet längs galna banor. I staden Branson i USA kan du i parken The Tracks redan idag sätta dig i ett färgglatt fordon, ropa ”Let's-a-go!” och trampa gasen i botten.

I Branson kan du redan köra mot kompisarna.
I Branson kan du redan köra mot kompisarna.

Men inte nog med det: Även Kanada vill ha sin del av den fälgformade kakan. I staden Niagara Falls på gränsen mot USA öppnar därför inom kort nöjesparken Niagara Speedway. Den är inspirerad av The Tracks, men sägs sträva efter att ta gokart-upplevelsen till helt nya höjder.

Parkens gokart-bana innefattar bland annat ett fyra våningar högt korkskruvssegment och vägar som slingrar sig mellan flera höga luftplatåer. Här kommer du att kunna utmana kompisarna på den ultimata Mario Kart-uppgörelsen.

Inga fusk-föremål

När ni väl kommit fram till vem som är den bästa föraren har parken, som beräknas öppna våren 2018, även mycket annat att bjuda på. Exempelvis kommer det att finnas en zombie-utställning, en 4D-biograf och flera olika simulatorer på den 40 468 kvadratmeter stora parkytan.

De färggranna sköldpaddsskalen och de gyllene svamparna får du dock lämna hemma. I nuläget verkar parkens racingbana nämligen inte tillåta några magiska bonusar eller saboterande föremål.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert: