Efter insamlingen – nu har Annica fått sin drömresa

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Privat
Annica fick åka iväg på sin drömresa med familjen.

Annica Thimberg är svårt cancersjuk. Tack vare en insamling av vännen Johanna Toftby har hon nu fått åka på sin drömresa.

För över tre år sedan drabbades trebarnsmamman Annica Thimberg, 35, från Skövde av hudcancer. Sedan dess har livet fyllts av sjukhusbesök och cellgiftsbehandlingar. Cancern, som spridit sig till olika delar i kroppen, är obotlig enligt läkarna – men hon får cellgifter och kämpar för att bli frisk. I nuläget har hon cancer i levern och i magen.

Hennes högsta dröm har varit att resa bort med sin familj. Och nu har drömmen slagit in tack vare vännen och Johanna Toftby, som startade en insamling via sin blogg. I skrivande stund befinner sig Annica på Rhodos med familjen,

– De har det helt fantastiskt, de bor på ett barnvänligt hotell. De behöver inte tänka på något än när de ska äta mat. Det här är otroligt att de fick åka iväg, de har ett helvete här hemma, säger Johanna och fortsätter:

– Det här är hennes drömresa. Hon har drömt om att åka iväg och ta ”en paus” från cancern och bara vara med familjen och andas.

Annica och Johanna.
Foto: Johanna Toftby Blogg
Annica och Johanna.

”Barnen får leka, bada och ha det bra”

Johanna menar att Annica lika gärna kan ha ont där som i Sverige.

– Hon tar en hel del morfin men hon har ju lika ont här hemma också – nu får barnen leka, bada och ha det bra.

Att sitta och blunda och höra barnens glada röster mitt i solskenets varma solstrålar är hur underbart som helst. Vi njuter verkligen och vi behövde alla fem detta så väl. Barnen njuter av att vi äntligen är tillsammans igen”, skriver Annica i ett gästinlägg på Johannas blogg och tackar alla som bidragit till resan.

Foto: Johanna Toftby Blogg

På ett dygn drog insamlingen in 120 000 kronor, planen är får iväg Annica ännu en gång.

– Det är helt fantastiskt, vi människor mår bra över att få hjälpa varandra. Jag tänker att den här insamlingen kan bidra till ringar på vattnet, att det kan inspirera andra att skapa insamlingar, säger Johanna och fortsätter:

– Jag blir rörd när jag ser bilderna från resan. Att vi alla har hjälpt till så att hon får komma iväg. Hon har det jättebra där, sen är det dags att åka hem och fortsätta kämpa.

Annica och familj har avböjt att medverka men har godkänt att bilder och citat används i artikeln.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN