PRESENTERAS AV

Göteborg utnämnt till världens partycentral

Foto: TT
Göteborg har utnämnts till "världens partycentral", rapporterar Guardian.
GODA NYHETER

Att god stämning råder i Göteborg är en gammal sanning – och nu har den bevisats igen. I en ny mätning har Sveriges näst största stad utnämnts till världens ”partycentral”, rapporterar The Guardian.

Onlineportalen Hostelworld, som tillhandahåller möjlighet att boka vandrarhem via nätet, har utfört en ny undersökning. Målet har varit att kartlägga vanor och attityder hos boende i 39 städer runt om i världen. Över 12 000 personer har deltagit, och svarat på frågor om sina vanor vad gäller att umgås, äta ute och gå på fest.

Resultatet är glädjande läsning för den festsugne på Sveriges framsida. Göteborg toppar nämligen tre av tio kategorier, före städer som New York, Köpenhamn och Barcelona. När alla kategorier räknats samman stod det klart – Göteborg är världens ”partycentral”, skriver Guardian.

Stockholm på andra plats

Bland annat var göteborgare tredje mest – bara slagna av Madrid- och Moskva-bor – benägna att hålla med om påståendet: ”jag är redo att använda vilken ursäkt som helst för att ha en fest”. Stockholm landade på andra plats i studien, följt av Chicago, Boston och New York i USA.

Något förvånande är att städer med välrenommerad nattlivskultur såsom Paris, London och Berlin, landade utanför topplistan. Saker som bidrar till att stadsinvånare inte är ute och socialiserar lika mycket där är enligt studien exempelvis prisnivåer, transportproblem och brist på fritid.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Stockholm

Resor