Charlies fascinerande duett – med sig själv

Charlie Peck, 27, föddes med en kvinnligt kodad kropp. Innan han startade sin resa med hormonbehandling spelade han in en del av en duett. Nu nio månader senare är den klar, skriver P4 Uppland.

Den 16 maj 2016, precis innan Charlie Peck påbörjade sin hormonbehandling, spelade han in en del av en duett. Nio månader senare spelade han in resten. Till en början var det för att se sin egen förändring, men idén växte sig större.

– Det började som en rolig grej, men ju längre tiden gick kom jag på att det kunde bli en viktig grej för andra som går igenom samma sak.

Charlie hörde av sig till Uppsalamusikern André Åhl-Persson som inte tvekade en sekund på att haka på projektet.

– Han tyckte att det var en spännande idé, så han fick stå för musiken.

Rösten har fått stort fokus

Vårdprocessen har varit lång och Charlie har försökt att se de små förändringarna under tidens gång. Men då han alltid haft musik som intresse menar han att rösten har haft ett stort fokus.

– Jag har ju fått gå igenom målbrottet vid 27 års ålder liksom. Jag kunde ju inte säga till André att vi skulle ses om nio månader och spela in igen, jag hade verkligen ingen aning om hur jag skulle låta.

Charlie säger att det här har varit hans sätt att hitta sig själv, men att det självklart inte är samma för alla transpersoner.

– Det gäller att hitta sitt eget uttryck. Nu när jag hör den färdiga låten så blir jag chockad, ”wow, har jag låtit sådär”. Jag hoppas att det kan vara en pepp för andra personer. Det är svårt och jobbigt men det blir bättre.

Duetten är en cover på låten Home och är en hyllning till transpersoner.

– Jag har delat med mig av videon på Youtube och har nästan bara fått positiv respons. Kanske någon enstaka elak kommentar.

”Helt otroligt, fantastiskt & bäst! Tack för att du delar detta! Kärlek”, skriver en. ”Du är fantastisk, det här är så speciellt, så vackert gjort. Tack för att du är du Charlie”, skriver en annan.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert: