PRESENTERAS AV

Tog tvååring på "dejt" – nu hyllas servitören

Foto: Katie Donaldson
Servitören Mark hyllas nu på nätet.
GODA NYHETER

När mamma Katie knappt hann äta eller prata med sina vänner bestämde sig servitören Mark för att gripa in – och slog sig ned med hennes dotter Pixie vid ett eget bord. Nu hyllas han på nätet.

– Folk som Mark förtjänar uppmärksamhet, det finns alldeles för mycket negativitet i världen, säger Katie till Manchester Evening News.

När Katie Donaldson, 27, och hennes kompisar gick till restaurangen Dough i Manchester i Storbritannien tillsammans med hennes tvååriga dotter Pixie inträffade något speciellt. Pixie blev överlycklig över att få testa en Musse Pigg-pizza. Men hon klarade inte riktigt av att äta den själv – och behövde ganska mycket uppmärksamhet.

För småbarnsmamman Katie blev det alltså fullt fokus på dottern och mindre tid för att äta sin egen mat eller hinna prata med kompisarna. Dessutom blev Pixie ganska fäst vid servitören Mark.

– När han gick iväg från bordet frågade Pixie: ”mamma, vart har min vackra man tagit vägen”, säger Katie till Manchester Evening News.

”Ville göra stunden enkel”

Mark märkte att flickan fäste sig vid honom – och att hennes mamma nog var ganska sugen på lite ensamtid. Så han bestämde sig för att ta saken i egna händer – och dukade upp ett eget bord för honom och Pixie.

Han tog fram en skål med glass, satte sig mittemot henne och lyssnade när hon berättade om sin dag, skrattade åt hennes roliga miner och lät henne stöka ned med glassen.

– Jag brukar vara bra med barn och det var något speciellt med Pixie. Hon tyckte om mig så självklart ville jag se till att stunden blev så enkel för Katie som möjligt, säger Mark.

Hittades på Facebook

Efter händelsen berättade Katie om det som inträffat i ett Facebookinlägg. Tack vare det gick det att få kontakt med Mark igen. Och många småbarnsföräldrar känner igen sig i det inträffade och stämmer in i hyllningskören – ibland kan kanske en liten stunds lugn och ro vara exakt det som behövs.

”Tack för att du tog ut min tvååring på hennes livs första dejt, och tack för att du lät en stressad mamma äta middag i fred”, skrev Katie.

– Folk som Mark förtjänar uppmärksamhet, det finns alldeles för mycket negativitet i världen, säger Katie.