Löparen Julia, 101, slår världsrekord

avMiriam Bratt

GODA NYHETER

Det är aldrig för sent att börja träna. Det bevisar Julia Hawkins, 101, som påbörjade sin atletiska karriär för ett år sedan. Och nu har hon slagit världsrekord.

Foto: USATF, Twitter

Julia Hawkins, 101, tog det vi alla har fått höra sedan barnsben på allvar – att det aldrig är för sent att komma igång med träningen. Som 100-åring bestämde hon sig för att bli löpare.

Hon kommer från Baton Rouge, Louisiana, och det var i mitten av 2016 som hon längtade efter ett nytt projekt.

– Jag visste att jag kunde springa eftersom jag alltid arbetar i trädgården, och springer in när telefonen ringer, säger Julia till Runners world.

Det tog inte lång tid innan Julia började imponera med sin fart. Därför har hennes smeknamn blivit Hurricane, som betyder orkan.

– Jag gillar att orkaner är snabba och att jag är snabb, men orkaner skadar och jag vill inte göra någon skada, säger hon till Runners world.

Slog världsrekord på 100 meter

Löparkarriären är alltså färsk men det har inte hindrat Julia från att samla på sig flera medaljer. Förra året satte hon till exempel världsrekord i sin åldersgrupp när hon sprang 100 meter på National Senior Olympics Games i Birmingham, Alabama, på den imponerande tiden 39,62 sekunder.

Får stöd från barnen

Julia har fyra barn, i åldrarna 64–71. Från dem får hon både det moraliska stöd och den praktiska hjälp hon behöver.

– Jag behöver alltid någon som kan fånga mig i slutet av loppen för att jag är så andfådd och utmattad då, säger Julia till Runners world.

Följ Goda nyheter på Facebook för fler liknande artiklar

ARTIKELN HANDLAR OM