Här tar polisen en svängom på stranden

avBabs Drougge

GODA NYHETER

Stämningen tog överhanden när polisen patrullerade stranden på nationaldagen.

Polisen Gustav Thuresson hyllas nu för sitt dansklipp på sociala medier.

– Jag fick feeling, säger han.

Det var på nationaldagen som Sollentunapolisen Gustav Thuresson gjorde ett gästspel på Kungsholmen i Stockholm. Han och kollegorna hade kallats in för att hålla koll under en strandfestival och stämningen vid Smedsuddsbadet var hög.

– Det var god stämning och när vi gick genom folkhavet så var det en kvinna som grep tag i min kollega och ville dansa, men han vågade inte. Så då kände jag att jag var tvungen att ställa upp, när hon var så glad och trevlig, säger ingripandepolisen Gustav Thuresson.

Hyllas för sin ”insats”

Videon där Gustav svänger sina lurviga med en glad medborgare har fått stor spridning på sociala medier, där många hyllar polisens annorlunda insats.

– Jag blev väldigt smickrad över att hon ville dansa med mig, det är inte varje dag. Jag önskar man hade gått någon kurs så man hade kunnat lära sig lite mer, men det blev ganska bra. Vi fick mycket hejarop runtomkring så då fick jag feeling, säger Gustav Thuresson.

Är det vanligt att du dansar i tjänst?

– Nej det var nog andra gången i mitt liv, första gången var på en festival i Kungsträdgården för två år sedan. Då var det några ungdomar som ville shejka lite med mig, så då dansade jag lite spontant.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM