Leons dröm uppfylld – fick bli fotomodell

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Leon Söderqvist är 3 år och älskar även att vara med på bild. Nu har hans stora dröm gått i uppfyllelse.

– Han är så lycklig. Han har äntligen blivit fotomodell som han vill, säger mamman Nathalie Åslund.

1 av 8 | Foto: Stockholmsgruppen
Leon älskar att bli fotograferad, och nu är han fotomodell.

Leon Söderqvist, 3,5 år, har den medfödda hjärnskadan schizencefali. Han sitter i rullstol och kan inte prata, men han har en stor passion – att bli fotograferad.

– Han älskar att fotas, det är det bästa han vet ända sedan han var liten. Så fort någon drar fram en kamera får han värsta smilet och kollar in i kameran, säger Leons mamma Nathalie Åslund.

”Måste ta chansen”

För några veckor sedan såg hon ett inlägg på Facebook där modellagenturen Stockholmsgruppen sökte nya modeller. Annonsen var speciell, i och med att den efterlyste barn med speciella behov. Nathalie insåg direkt att det här var en chans för hennes son att göra det han älskar.

– Han tycker jättemycket om att vara med på foton, men vi hade inte tänkt att han kunde bli modell med tanke på att han är speciell. Jag kände att vi måste ta den här chansen, säger hon.

Nathalie frågade Leon vad han tyckte, och han visade att han ville. Då skickade hon ett svar och bifogade en bild på Leon. Responsen kom nästan direkt – agenturen ville att de genast skulle komma in för en fotografering.

”Han var så lycklig”

Besöket i studion blev en riktigt upplevelse för Leon.

– Han var så lycklig. Det var första gången någon tog kort på honom med blixt. Det var alldeles vitt i rummet och han tyckte det var jättehäftigt och spännande. Och han är så stolt över bilderna, säger hon.

Fotona lades upp på agenturens hemsida. Nu väntar familjen med spänning på att något företag ska höra av sig och vilja ha med Leon i sin reklam. Gensvaret från omgivningen har dock redan varit enormt.

– Alla tycker att det är jättekul. Jag skrev på Facebook att han äntligen blivit modell som han vill, och har fått många glada kommentarer – även från personer Leon inte känner. Och på jobbet kommer glada personer fram och säger att de har sett bilderna, säger Nathalie.

Vill synliggöra olikheter

Nathalie tycker att det är viktigt att barn med speciella behov får synas i reklam och i media. Hon hoppas att Leon kan få medverka i exempelvis en reklam för något klädmärke, och på så sätt bidra till att synliggöra att alla är olika.

– Barn med speciella behov syns för lite. Om de fick synas mer kanske andra barn och föräldrar skulle förstå dem bättre, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att det får synas att alla inte är likadana. Alla barn kan inte springa runt eller sitta själv på golvet. Det borde framhävas att en del av Sveriges befolkning ser ut så här.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: