PRESENTERAS AV

Flodhästungen Fionas liv är som en saga – blir bok

1 av 3 | Foto: Angela Hatke/AP/TT
Flodhästungen Fiona flaskmatas på djurparken Cincinnati Zoo i Ohio i USA.
GODA NYHETER

Historien om den för tidigt födda ungen som flaskmatades och inte kunde återförenas med sina föräldrar på flera månader tros kunna lära skolbarn mycket om biologi och vetenskap och ska nu bli bok.

Fiona, som nu är drygt ett halvår gammal, är den största internetsuccé hennes djurpark, Cincinnati Zoo i Ohio i USA, någonsin skådat. Miljontals människor har de senaste månaderna följt djurparkens blogg och uppdateringarna i sociala medier.

När Fiona föddes den 24 januari, sex veckor för tidigt, vägde hon bara 13 kilo – omkring 11 kilo mindre än en vanlig flodhästbebis. Den första tiden var svår. Zoopersonalen fick gripa in och bland annat ta hjälp av ett barnsjukhus när Fiona behövde dropp. Mamma Bibi visade inte särskilt stort intresse för sin avkomma och de två hölls åtskiljda.

Men tack och lov lät Bibi sig mjölkas, och genom flaskmatning växte Fiona sig stark och kunde börja leka i poolen. Sommarens bilder från den försiktiga men känslofyllda återföreningen med mamman och pappa Henry lämnar få oberörda.

Fick en hederutnämning

Flodhästungen Fionas liv är likt en saga. I juli fick Fiona ta emot en hedersutnämning, hon blev vicesheriff i sin hemstad Cincinnati i Ohio. Och nu ska hennes liv alltså bli bok, författad av djurparkens chef Thane Maynard, rapporterar tidningen USA Today. Den väntas komma ut lagom till Fionas tvåårsdag i januari 2019.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Skolbarn