PRESENTERAS AV

6-årige Osman gav kärlekshälsningar till hela klassen

1 av 4 | Foto: Privat
Osman delade ut kärlekshälsningar till hela sin klass.
Foto: Privat
Asila Jabir.
GODA NYHETER

För att ingen skulle känna sig utanför gav Osman, 6, kärlekshälsningar till hela sin förskoleklass på alla hjärtans dag.

Idag är det alla hjärtans dag och många passar på att visa sin uppskattning till de man håller kära. Sexårige Osman, som har börjat en ny skola på Gärdet i Stockholm, är en som ville ta tillfället i akt.

– Det började med att han sa att han ville ge något till två tjejer och en kille i klassen, berättar mamman Asila Jabir, 33.

Då Asila minns när hon var ung och vissa i hennes klass inte fick något på alla hjärtans dag föreslog hon för sin son att ge något till alla i klassen istället.

– Ger man en så ska man ge alla, försöker jag lära honom.

Och det gick Osman med på.

– Han tyckte det var en jättebra idé. Så han fick välja ut korten och choklad helt själv.

”Blev jätteglada”

Under måndagskvällen gjorde Osman i ordning 23 kort som alla pryddes med en chokladbit och texten ”Thank you for beeing my friend”. Och idag på alla hjärtans dag tog han med sig korten. Klasskamraterna blev överraskade över hans gest.

– De blev förvånade och jätteglada. Läraren fick också rosor – han har en väldigt bra lärare.

Asila delade med sig av sin sons gest i en stor Facebookgrupp för tjejer där han hyllas. ”Så himla vackert gjort” skriver en person och en annan skriver ”Men wow sicken fantastisk liten kille”.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook