Goda nyheter

Rejan skänker leksaker till behövande familj – inför jul

avMalin Wigen

Hemma hos Rejan Rashid och hans familj finns det flera leksaker som inte används – därför ska de skänka dessa till en familj som har det tufft.

– Vi är en vanlig familj som försöker göra julen bättre för en annan familj, säger han.

Göteborgsbon Rejan Rashid och hans fru samlat på sig en hel del leksaker under åren då de har en son.

– Vi har så mycket leksaker i garaget och förrådet, de ligger ju bara där.

Med detta i åtanke bestämde de sig att de ville göra något för någon familj som inte har det lika gott ställt. I en annons på Blocket skriver de att de bland annat skänker en mängd leksaker och presentkort på valfri matbutik.

– Vi försöker hjälpa någon annan att kunna ha det lite bättre under julen. Det måste vara ganska hemskt att vara ensamstående och ha flera barn och leva på nästan existensminimun. Jag kan tänka mig vilken ångest det måste skapa hos föräldrarna. Så i stället för att slänga leksakerna eller sälja dem så tänkte jag att man kan skänka bort dessa, säger han och fortsätter:

– Jag är uppväxt i England, man brukar säga att julen är ”the time of giving” men jag tror att man glömmer bort det och tänker för mycket på vilken pryl man ska köpa till sitt barn, vad som är inne just nu, vilka som har mest rea och att man ska ha vad alla andra har. Man glömmer bort att man kanske ska ge till någon annan som behöver det mer.

1 av 5 | Foto: Privat
Rejan och hans fru vill hjälpa behövande.

”Ska hamna hos den som behöver mest”

Den familj som är intresserad och känner behov kan skicka en motivering till Rejan via kontaktannonsen. Den 10 december kommer han meddela vem som ska få alla saker. Han vill dock poängtera att det inte är en tävling.

– Vi vill verkligen att sakerna hamnar hos den som behöver det mest.

Rejan hoppas att initiativet ska inspirera andra där ute att göra liknande insatser.

– Om fler hade gjort så här hade det underlättat för fler så klart. Jag önskar att mitt initiativ gör att fler kanske hakar på den trenden och ger bort istället för att köpa överflödigt med saker. Vi har ju mycket grejer som vi själva inte har behov av och behöver, säger han och fortsätter:

– Det vi gör är inte jättemycket egentligen, vi gör bara en liten grej men jag hoppas att flera gör samma sak. Vi är en vanlig familj som försöker göra julen bättre för en annan familj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Blocket

Familj

Göteborg