Busschauffören Pers fina julgest – till resenärerna

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Busschauffören Per Daniels hyllas av sina resenärer för att han sprider julstämning, skriver P4 Dalarna.

– Jag ville göra något för resenärerna, de står en lite nära, säger han till Aftonbladet.

Foto: Privat
Här är Pers fina julhälsning till resenärerna.

För att visa uppskattning till sina resenärer delar busschauffören Per Daniels, i Leksand, ut julkort som han tryckt upp själv.

– Jag tycker att de är trevliga helt enkelt, och att vi har kul på bussen. Jag ville göra något för resenärerna, de står en lite nära. Jag tycker att vi har så himla trevligt på bussen, de är jättemysiga. Alla barn under hundra år får ett julkort.

På julkortet ser man Per själv iklädd tomteluva. Sammanlagt har han tryckt upp 600 kort som han delat ut i några veckor – nu är de nästan slut.

– Förr skickade man kort, och det tycker jag är kul att göra fortfarande men det är lite svårt att göra det till alla som åker buss.

”De blir positivt överraskade”

Det är fjärde året i rad han gör detta och det är ett omtyckt inslag för resenärerna.

– En sa att de fortfarande hade gamla kort kvar på kylskåpet, det är ett tecken på att det uppskattas, säger han och fortsätter:

– De blir positivt överraskade och glada.

Och att det uppskattas verkar stämma – hans tilltag hyllas på Facebook. ”Jag hämtade upp en jätteglad dotter från skolan. Hon kunde inte sluta prata om ’världens bästa busschaufför’”, skriver en person i ett inlägg. Och flera instämmer i hyllningen: ”Ja han spred verkligen glädje idag. Ett leende på mångas läppar idag” skriver en annan person.

Per har en hälsning till alla där ute.

– Jag vill önska mina resenärer och alla andra ett riktigt god jul och gott nytt år – så ses vi nästa år på bussen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bussar