Goda nyheter

75-åring hade bara 27 kronor till bensin – nu hyllas polisen

avMalin Wigen

När polisen Todd Bing hörde att den äldre kvinnan endast hade 27 kronor till att tanka bilen bestämde han sig för att göra en insats utöver det vanliga.

– Det var det enda rätta att göra, säger han till CNN.

Det var den sista dagen i augusti som polisen Todd Bing besökte en bensinmack i Michigan i USA. Där råkade han höra 75-åriga Delores Marotta säga att hon ville tanka sin bil för 27 kronor – det enda hon hade råd med för tillfället.

– Hon var så långsam att jag tänkte att jag ska tanka bilen åt henne, säger han till CNN. 

Todd följde med Delores till en av bensinpumparna och bad henne att sätta sig i bilen, som hon fått av sin dotter, medan han tankade. De två började prata och Delores berättade att hennes man James dog för 2015 och förklarade hur hon kämpade med att ha råd med alla utgifter. Medan de pratade slutade aldrig Todd att tanka.

– Det verkade som han tankade med mycket bensin då jag sagt till honom att jag bara hade 27 kronor, säger hon till WXYZ-TV, enligt CNN.

Rätt som det var hade han tankat för 208 kronor. Enligt Todd var det en gest från en medborgare till en annan.

– Det var det enda rätta att göra. Poliser gör liknande saker hela tiden, säger han till CNN.

Foto: Facebook
Polisens gets fångades på bild.

Har skapat insamling till 75-åringen

Gesten fångades på bild av Seth Kasyouhanan som jobbar på stationen. Han skriver om händelsen i ett Facebookinlägg och nu hyllas Todd av tusentals personer som kallar honom hjälte.

– Jag ville bara visa människor något positivt, säger Seth.

Enligt honom kommer 75-åringen ofta in till macken med en mindre summa till bensin. Då flera har velat hjälpa Delores med pengar efter att han delat med sig av händelsen har han skapat en insamling. Målet är att samla in cirka 45 000 kronor till henne.

Delores är överväldigad över människors stöd.

– Jag uppskattar allt, och jag vill att folk ska veta hur tacksam jag är. När min man och jag var unga så hjälpte vi andra så mycket vi kunde. Så om du ser någon eller vet någon som har det tufft, hjälp om du har möjlighet till det.

Todd, som helst inte vill få för mycket uppmärksamhet, är stolt över att få visa de bra sakerna som poliser gör i samhället. 

– Det här är ett gott exempel på hur vi hjälper varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Michigan

CNN

Bilar