Ställde in sitt bröllop – och bjöd hemlösa på maten

GODA NYHETER

Sarah och Logan skulle gifta sig, men det blev ändrade planer i sista minuten. Då valde Sarah att göra någonting bra av hjärtesorgen och bjöd in hemlösa till festen, vilket Indy Star, skrev om först.

1 av 4 | Foto: Kelly Wilkinson / TT / NTB Scanpix

Sarah Cummins, 25, skulle gifta sig med Logan Araujo helgen som var. Under två års tid hade de planerat drömbröllopet för 30 000 dollar, vilket motsvarar cirka 248 000 kronor.

Men för en vecka sedan blåste Sarah Cummins av bröllopet av en anledning hon inte vill berätta. Förutom att de båda fick sina hjärtan krossade hade de dessutom en fest och en middag som inte gick att avboka – för 170 gäster på exklusiva hotellet Ritz i Indiana.

– Det var förkrossande, säger Sarah Cummins och fortsätter:

– Jag ringde alla och ställde in, bad om ursäkt och grät. Jag ringde till leverantörer och grät lite till och sen började ja må dåligt över att slänga all mat som vi beställt till mottagningen, säger hon.

”Nyheten spred sig”

Hon bestämde sig därför att det skulle komma något bra ur parets smärta. Efter att ha pratat med Logan Araujo tog de beslutet om att middagen skulle bli av trots allt. Men det skulle inte komma vilka gäster som helst. Sarah kontaktade härbärgen i området och bjöd in hemlösa till festen – 170 personer totalt. Tillsammans med bröllopskoordinatorn på Ritz ställde de ordning i lokalen.

– Vi gjorde som det var tänkt, bara att vi arrangerade borden annorlunda, säger Sarah.

Lokala företag hörde talas om Sarahs initiativ och donerade klänningar och kostymer till gästerna. Och när dagen var kommen hämtades de upp med buss och kördes till bröllopsmiddagen.

Väl där fick de äta kycklingbröst, kronärtskockor och en Chardonnaysås samt rostad vitlöks-brschetta. Självklart var det även en bröllopstårta till kaffet.

”Hade bokat bröllopsresa”

Cheryl Herzog, utvecklingschef på härbärget Day spring center, säger att hon är rörd över Sarahs gest.

– Jag blev så rörd över att Sarah hade haft en smärtsam upplevelse och förvandlade den till en glädje för familjer i nöd. Det är verkligen en snäll gest från hennes sida, säger hon.

Sarah och Logan Araujo hade även en bröllopsresa till Dominikanska republiken inbokad, men den kommer hon åka på själv.

– Logan var snäll och lämnade över biljetterna till min mamma, så jag ska åka med henne, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hemlösa

Bröllop

Indiana