PRESENTERAS AV

Här är studentflaket som sprider kärlek och respekt

1 av 2 | Foto: Privat
GODA NYHETER

Benjamin Skoglund, 20, från Örebro, tog studenten i fredags. När han och hans klass skulle välja något att skriva på flaket ville de ta avstånd från rasism och sexism.

– Jag hade ju läst om andra flak under veckan där det både var taskig kvinnosyn och sexualisering av kvinnor. Jag ville inte att det skulle vara så, säger han.

Det var i fredags som det var dags för eleverna på Alléskolan i Hallsberg att ta studenten. Benjamin Skoglund och hans klass var sena med att utsmycka sitt flak, men var enade om att de skulle avstå från både rasism och sexism.

– Jag hade ju läst om andra flak under veckan där det både var taskig kvinnosyn och sexualisering av kvinnor. Jag ville inte att det skulle vara så.

Benjamin ville sprida kärlek och lämnade ett förslag i klassens Facebook-grupp.

”Rasism och homofobi är smaklöst, vi kryddar hellre maten med kärlek och respekt”, skrev han.

Och utifrån reaktionerna att döma blev det ett bra flak.

– Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli en sådan grej. Men samma kväll som jag publicerade fotot på Facebook blev det som en bomb. Sedan spred det sig bara.

Bilden på Restaurang och Livsmedels-klassens flak har över 6000 reaktioner och har delats tusentals gånger.

Varför tror du att ett sådant här budskap blir så omtalat?

– Jag tror att det är just för att det inte är så vanligt. Hela veckan har vi läst om osmakliga flak. Folk uppskattar det här mer. Rasism och homofobi är två väldigt aktuella ämnen också, det når ut till många.

Har ni fått några reaktioner från skolan?

– Nej det har vi faktiskt inte. Lite roligt att du säger det faktiskt. Jag vet att politikern Gustav Fridolin delade inlägget men nu har han tagit bort det. Jag vet inte varför.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM