PRESENTERAS AV

Davids hem brändes ned – nu uppfylls hans högsta önskan

1 av 3 | Foto: Privat: Ann Sjölander
Davids livslånga dröm blev verklighet när Granny Smith flyttade in.
GODA NYHETER

David Johansson, 26, har alltid velat ha en egen lägenhet – och en katt. Drömmen sköts upp när hans tänkta lägenhet förstördes i en brand, men på torsdagskvällen flyttade katten Granny Smith äntligen in.

– Det känns bra att få känna sig som en husse, säger David.

David Johansson från Åkersberga har drömt om en egen katt sedan han var liten. Men innan drömmen kunnat uppfyllas har han behövt flytta till en egen lägenhet. David har en kognitiv funktionsnedsättning och föräldrarna har i många år försökt hitta ett eget boende till honom.

– Vi har en föräldragrupp som har kämpat i elva år för att få till ett boende till våra barn, berättar Davids mamma Ann Sjölander.

Anlagda bränder

Drömmen såg ut att bli verklighet 2014, när ett gruppboende med lägenheter började byggas till David och hans kompisar. Det nästan färdiga bygget utsattes dessvärre för två misstänkt anlagda bränder i början av 2015 och David fick fortsätta vänta. Han började dock redan då spara pengar för att kunna köpa en katt när boendet väl var färdigt.

I januari 2016 kunde David och hans fem barndomsvänner äntligen flytta in i sina nya lägenheter. Familjen undersökte möjligheten att ha husdjur på boendet och det visade sig gå bra.

– Jag var fundersam kring om det skulle gå att ha katt där, men i just det här fallet var det så lyckligt att ingen av de boende var allergisk, säger Ann.

I flera månader har familjen nu åkt runt till olika katthem och tittat på katter. Några specifika kriterier skulle uppfyllas: katten skulle vara en van innekatt och väldigt tam och kelig.

– David vill ha en katt som han kan kela med och ta hand om själv, berättar Ann.

Den perfekta katten

I måndags ringde så Solgläntans katthem i Vallentuna och berättade att de hade fått in den perfekta katten: en rund, sexårig omplaceringskatt vid namn Granny Smith.

– Det är en hona som är vit med röd mage. Vi ska åka och hämta henne nu, berättar David över telefon på torsdagen.

Senare under kvällen rapporterar familjen att Granny Smith gjort sig hemmastadd och trivs bra i sitt nya hem. David själv är lycklig över att den livslånga drömmen äntligen gått i uppfyllelse.

– Det känns bra att få känna sig som en husse, säger David Johansson.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur

Katter