PRESENTERAS AV

De sa upp sig och sålde allt – nu reser de runt med barnen

GODA NYHETER

”Någon gång borde man bara släppa allt och ge sig av” – har du hört den förut?

Den här familjen gjorde slag i saken, sålde allt och sa upp sig.

Nu lever de med tre barn i husvagn och upptäcker Australien.

Många lever med en dröm om att en dag säga upp sig, sälja allt och bara dra i väg.

Det är precis vad familjen Gibbons från Australien gjorde, berättar The Daily Mail.

Livet dokumenteras av trebarnsmamman Kirby, 29, som delar med sig av tips och inspiration på Instagram och Facebook, under namnet ”One day we should”.

– Vi har alltid sagt ”någon gång borde vi åka dit, någon gång borde vi göra det här, någon gång borde vi göra det där, säger Kirby Gibbons till Escape.

Billigt boende

En anledning till att många drar sig för att lämna tryggheten är oron över att få ekonomin att gå ihop. Familjen vittnar dock om att livet på resande fot inte behöver vara någon dyr historia.

Sedan de lämnade sin farm i Tasmanien för tio månader sedan har boendekostnaderna uppgått till totalt 1 765 dollar. Slår man ut summan över tid blir det bara en dryg dollar, eller runt tio kronor, per person och dygn.

Familjen har redan gjort ett helt varv runt Australien, men säger att de fortfarande mycket kvar att se. De beskriver beslutet som det bästa de någonsin gjort.

– Vi insåg att livet är kort, och att vi inte ens är garanterade en morgondag, så vi sålde gården och alla våra ägodelar för att bo i en husvagn, säger mamman Kirby till Escape.

Trångt på gott och ont

Att bo på en begränsad yta innebär både för- och nackdelar, menar familjen. Barnen får mer tid tillsammans med föräldrarna, samtidigt som möjligheten till ensamtid minskar. Det manar dock till en ökad uppfinningsrikedom för att hitta stunder för sig själv, berättar mamman.

Kirby Gibbons menar dessutom att utmaningarna tvingat familjen att blir mer tålmodiga med varandra, och arbeta som ett team, även när den enes humör tryter.

Familjen har i dagsläget inga planer på att återgå till ”det normala” livet – utan planerar att fortsätta leva på resande fot för alltid.

5 saker som gör dig lycklig 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Resor

Familj

Australien

Instagram

Facebook