Goda nyheter

Här får de ha barkväll – på äldreboendet

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Stämningen var på topp när äldreboendet Nyhamnsgården hade sin första barkväll. Vin, öl , whiskey, Baileys och ”veckans drink” stod på menyn, skriver Lokaltidningen.

– Tanterna hade fixat sig och sminkat sig och gjort sig fina. Alla skålade och pratade, det här var en sådan succé, säger enhetschefen Charlotte Johansson till Aftonbladet.

På äldreboendet Nyhamnsgården i Höganäs vill man skapa en meningsfull vardag för de boende och ser därför till att ordna många aktiviteter. Det senaste initiativet har uppskattats extra mycket, enligt enhetschefen Charlotte Johansson. Då de som bor på boendet sällan kan ta sig ut på krogen bestämde man sig att ta krogen till dem istället. Via Blocket hittade Charlotte en bar för 850 kronor som en av medarbetarna hämtade, något även Lokattidningen skrivit om.

– Vi pimpade den tillsammans, det var så kul att alla var med och hjälpte till, säger hon.

I fredags var det premiär för barkvällen. På drinkmenyn fanns rött och vitt vin, öl, whiskey, Baileys och ”veckans drink” i form av Lumumba. 34 av 38 av de äldre var med på barkvällen – som äldreboendet bjöd helt på – och stämningen var på topp.

– Tanterna hade fixat sig och sminkat sig och gjort sig fina. Alla skålade och pratade, det här var en sådan succé. Jag var så stolt över mina medarbetare.

Vill ha barkväll varje fredag

Det hela var en helhetsupplevelse för de äldre, menar hon.

– Det är hela känslan att man gör något annorlunda, precis som du och jag gör när det är helg, säger Charlotte och fortsätter:

– Vi hade ju någon av våra farbröder som sa dagen efter att det var tråkigt för att baren inte var öppen, då det var så kul kvällen innan.

Till en början ska baren vara öppen en till två gånger i månaden och det kommer vara till självkostnadspris. Målet är dock att de ska kunna ha baren öppen varje fredag. Drinkmenyn kommer vara densamma, det är bara drinken som kommer variera. Än har ingen varit kritisk till initiativet.

Så man slutar inte roa sig för att man är äldre?

– Tvärtom, tvärtom – tycker jag. Mina tanter och farbröder säger ibland att så här mycket roligt du hittar på har vi aldrig haft.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Här har äldreboendet som infört fredagspub

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Höganäs

Vin

Öl

Äldrevård