Sofia bjuder in barnfamiljer till julfirande

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

När Sofia Rigmorsdotter Almgren, 32, insåg att hon skulle bli ensam i jul bestämde hon sig för att hon kan göra något för andra då.

Därför bjuder hon nu in familjer med begränsade ekonomiska resurser att komma hem till ett rejält julfirande hos henne i Åkersberga.

– Det är bara att höra av sig, jag kommer inte ställa några frågor. Jag vill bara ha en fin jul som jag tycker alla är värda, säger Sofia.

– Jag har gått från att vara en julgrinch till att vara en julälskare som blir glad när det börjar säljas julsaker.

Sofia Rigmorsdotter Almgren, 32, har inte alltid varit ett stort fan av jul, men på senare år har det ändrats. Och eftersom hennes barn ska fira med sin pappa i år har Sofia bestämt sig för att ge utlopp för sin värme och julkärlek på ett annat sätt.

Älskar jul och mat

Sofia bjuder in en barnfamilj med begränsade ekonomiska resurser på ett ordentligt julfirande i hennes hem i Åkersberga.

– Jag älskar att göra saker för andra, att laga mat och att fira jul. Då tänkte jag att det här verkligen är något jag skulle kunna göra för andra.

Foto: Privat

Idén väcktes när hon förra året läste en artikel om en annan person som bjöd in främmande till jul. För Sofias del riktar hon sig framför allt till barnfamiljer, oavsett vilken familjekonstellation som finns.

Och för den som hör av sig väntar mycket trevligheter:

– Vår julafton ska innehålla mycket värme, glädje, Kalle Anka, godis, paket under granen, trevlig stämning, god mat och dryck. Och med ett särskilt fokus på barnen.

1 av 2 | Foto: Privat

Välkomna till Sofias trea

Sofia jobbar till vardags som sjuksköterska på ett äldreboende och är van vid att dela med sig av sin värme, vilket hon hoppas att hon får chans till även till jul.

– Jag bor i en trea så jag får inte plats med hur många som helst, men jag har ett ganska stort köksbord, säger hon och skrattar.

Sofia har skrivit om sitt erbjudande på Facebook och hittills har hon fått mycket positiv respons.

– Men än så länge så väntar jag fortfarande på den där familjen som jag ska fira jul med.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: